r
Nosalty Logó

Kunta-kinte (méteres kalács)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarka Bettina
Kunta-kinte (méteres kalács)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7835.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2909 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.7 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 8825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. A tojásfehérjét a cukor 2/3-val verjük kemény habbá
  2. A tojássárgáját habosítsuk ki a maradék cukorral és vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a tejet és az olajat.
  3. zitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Forgassuk bele több részletben a tojásfehérrjét.
  5. Kivajazott és lisztezett őzgerinc formába öntsük a tészta felét.
  6. A tészta másik feléhez adjuk 2 ek. kakaóport és ha szükséges, egy pici vizet is.
  7. Ezt is töltsük egy kivajazott lisztezett őzgerincformába.
  8. 170 fokon légkeverésen süssük 25-30 percig.
  9. Készítsük el a krémet: Főzzük meg a pudingot, majd szobahőmérséletűre hűtsük le.
  10. A puha vajat habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá a rumaromát, és több részletben keverjük hozzá a pudingot is.
  11. Sütemény összeállítása: Vágjuk fel a két rúd piskótát, kenjük meg a krémmel a piskóta szeleteket és felváltva ragasszuk össze őket. Egy fehér-egy barna piskóta.
  12. Tegyük hűvös helyre pár órára, majd 250 gramm étcsokit olvasszunk fel 2 ek olajjal, és kenjük le vele a sütit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarka Bettina 1 recept

A receptet a Nagymamámtól örököltem, és még ma is az Ő receptkönyvéből készítem el ezt a sütit. Nálunk mindig karácsonykor készül ez a sütemény. Mi Kunta-kinte-nek hívjuk, de ismertebb nevén ez a méteres kalács sütemény. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...