r
Nosalty Logó

Kunta-kinte (méteres kalács)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarka Bettina
Kunta-kinte (méteres kalács)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7835.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2909 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.7 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 8825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. A tojásfehérjét a cukor 2/3-val verjük kemény habbá
  2. A tojássárgáját habosítsuk ki a maradék cukorral és vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a tejet és az olajat.
  3. zitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Forgassuk bele több részletben a tojásfehérrjét.
  5. Kivajazott és lisztezett őzgerinc formába öntsük a tészta felét.
  6. A tészta másik feléhez adjuk 2 ek. kakaóport és ha szükséges, egy pici vizet is.
  7. Ezt is töltsük egy kivajazott lisztezett őzgerincformába.
  8. 170 fokon légkeverésen süssük 25-30 percig.
  9. Készítsük el a krémet: Főzzük meg a pudingot, majd szobahőmérséletűre hűtsük le.
  10. A puha vajat habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá a rumaromát, és több részletben keverjük hozzá a pudingot is.
  11. Sütemény összeállítása: Vágjuk fel a két rúd piskótát, kenjük meg a krémmel a piskóta szeleteket és felváltva ragasszuk össze őket. Egy fehér-egy barna piskóta.
  12. Tegyük hűvös helyre pár órára, majd 250 gramm étcsokit olvasszunk fel 2 ek olajjal, és kenjük le vele a sütit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 155
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kunta-kinte (méteres kalács)
Szarka Bettina 4 recept

A receptet a Nagymamámtól örököltem, és még ma is az Ő receptkönyvéből készítem el ezt a sütit. Nálunk mindig karácsonykor készül ez a sütemény. Mi Kunta-kinte-nek hívjuk, de ismertebb nevén ez a méteres kalács sütemény. :)

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...