r
Nosalty Logó

Különleges diós császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vlz B
Különleges diós császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 4768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát előző nap egy pohárban beáztatjuk a diólikőrbe, s egy napot hagyjuk benne.
  2. Ledaráljuk a diót.
  3. A tojásokat felütjük, s a sárgáját egy nagyobb edénybe tesszük, amibe majd kerül a liszt és a dara, a fehérjét egy kisebb edénybe, amiben majd habbá verjük
  4. A tojássárgájával elkeverjük a vaníliás cukort, majd hozzáadjuk a tejet, búzadarát, lisztet és a darált diót. Csomómentesre keverjük, majd a hűtőbe tesszük min. 5-6 órára, de az is jó, ha ezt előző nap a mazsola beáztatásakor végezzük el. A palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapunk.
  5. A tojásfehérje is mehet a hűtőbe.
  6. Másnap a porcukorral felverjük a tojásfehérjét, és a lecsöpögtetett mazsolával együtt óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
  7. Az egész masszát egy méretes serpenyőben elkezdjük sütni, óvatosan forgatva, majd amint kezd összeállni a tészta egy tepsiben betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  8. A sütőben még 15-20 percet sül, időnként kivesszük, s fakanállal áttörjük, morzsoljuk.
  9. A dió miatt kissé barnás kész tésztát kell kapnunk.
  10. Ízlés szerint befőttel vagy lekvárral tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 269
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 25.

Ajánló

Nagyon jól passzol mellé a diólikőr.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősi sváb recept, nem túl sűrűn találkozni vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...