r
Nosalty Logó

Kukoricás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Kukoricás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4094.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 2159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a nedves hozzávalókat: a joghurtot, az olajat és a tojásokat. (Fontos, hogy majdnem teljesen homogén legyen.)
  2. Összekeverjük külön a száraz hozzávalókat is: kukoricapehely, liszt, szódabikarbóna, fűszerek.
  3. Összekeverjük a kétféle keveréket (homogénre), bátran, nem baj, ha apróbbra törik a kukoricapehely.
  4. Hozzáadjuk a sajtot, a kukoricát és a hagymát.
  5. Muffinpapírokba töltjük a keveréket, és fél óra-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9912
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Ajánló

12 db lesz belőle. Leginkább krémlevesekhez vagy - ahogy a képen is látszik - hidegtálakhoz ajánlom.  Ha sör- vagy borkorcsolyaként szeretnénk elkészíteni, akkor inkább 24-es mini formában süssük.  Tehetünk a tetejére is sajtot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás muffin
szépróza 96 recept

Egy régi kedvenc, ami leginkább saját fejlesztés :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...