r
Nosalty Logó

Kukoricakrémleves SüniSüti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SüniSüti
Kukoricakrémleves SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3453.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    2168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 1262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockákra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, csak ekkor adjuk hozzá a áttört fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, így kicsit átmelegítjük.
  3. Ezután felöntjük az alaplével, és beleszórjuk a curry port is. Kicsit hagyjuk, hagy rotyogjon.
  4. A tejet a tejföllel és a keményítővel simára keverjük. Mikor a kukorica már megpuhult, akkor botmixer segítségével addig pépesítjük, míg szép sima nem lesz (aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja szűrőn, de nekünk nem baj, ha kicsit darabos).
  5. Végül apránként hozzáadjuk a tejfölös keveréket úgy, hogy előtte hozzákeverünk a kukoricapépből, így nem fog a hirtelen hőmérséklet különbségtől kicsapódni.
  6. Tálaláskor pirított bacon kockákkal vagy zsemlekockával és sajttal is kínálhatjuk. Isteni finom, de tényleg!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 991
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Ez az egyik kedvenc levesünk a férjemmel, ezért elég gyakran készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...