Német krumplisaláta baconnel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2112
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 1698 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 131.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11867.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 10186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 886.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2659 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2634 micro
Összesen
2112
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
142
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk őket, attól függően, hogy mekkorákat szeretnénk a salátába.
- Héjastól hideg vízben felrakjuk őket főni a 2 teáskanál sóval, kb. 20 percre.
- Miután megfőttek, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk őket száradni.
- A bacont kisebb cikkekre vágjuk, majd elkezdjük egy edényben lepirítani. Nem kell alá semmit raknunk, hiszen a saját zsírja hamar kisül belőle, abban pirítsuk szép aranybarnára.
- A bacondarabokat halásszuk ki, tegyük külön egy tányérra, a zsírját pedig öntsük bele egy edénybe.
- A zsiradékhoz adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a mustárt, sót, borsot, majd kezdjük el melegíteni.
- Amikor már átmelegedett, adjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát, és melegítsük addig, amíg a szósznak szép aranybarnás színe nem lesz.
- A krumplit szórjuk át a választott salátástálunkba, csorgassuk rá a meleg öntetet, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
- Tovább díszíthetjük snidlinggel és kaporral. Fogyasszuk langyosan, úgy a legfinomabb!
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 10052
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
107 recept
Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy saláta langyos, és krumpliból meg baconből áll össze, sőt, még mustáros szósz is kerül rá, de hát épp ettől igazán németes ez a recept. Az első falat a legnagyobb kétkedőket is meggyőzi, a tipikus krumplisaláta-fanok pedig képtelenek menekülni előle. Tökéletes választás, ha egy időre felhagynál a tipikus tejfölös-majonézes kombóval.