r
Nosalty Logó

Krumplis-rizses rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Krumplis-rizses rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3958 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1403 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1827 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10726 micro
Összesen 3958 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit jól megpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, összesütjük, és fűszerezzük ízlés szerint a sóval, borssal, majorannával és fokhagymás fűszerkeverékkel.
  4. Egy tepsi alját kikenjük olajjal, majd a krumplit letesszük alulra, erre jön a zöldborsós darált hús, majd a tetejére a rizs.
  5. A tejfölt, tojást, joghurtot és mustárt kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és 20-30 percig sütjük, míg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7865
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Kedvenceim az ilyen rakott dolgok elkészítése, és aztán látni, ahogy a párom jó ízűen "belapátolja"!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...