r
Nosalty Logó

Krumplis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Krumplis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.5 g
  • Cink
    203 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20128 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063 g
  • Cink
    406 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40257 micro
Összesen 1785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A radicchio salátát felezzük, kivágjuk a szárát, majd 1-2 cm-es csíkokra metéljük, szita segítségével folyó víz alatt megmossuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, majd beledobjuk a radicchio-t, 1 percig forraljuk, majd leszűrjük.
  3. Lenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük a radicchio-val.
  4. Egy kis fazékban felolvasztunk 1 ek vajat, megpirítjuk benne a lisztet (nálam gluténmentes), hozzáadjuk a tejet kb. 2 dl, kb. 10 percig kis lángon kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a gorgonzolát is, kevergetjük, míg a sajt elolvad, sózzuk (csak óvatosan, mert a sajt elég sós), borsozzuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. Egy tűzálló tálat alul kirakunk krumplival (sózzuk, borsozzuk), ráhelyezzük a radicchio-t, majd rácsorgatjuk a sajtmártást, a legtetejére ismét krumplit rakunk (ezt sózzuk, borsozzuk).
  8. A tetejét leöntjük a maradék 1 ek olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.
  9. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10946
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Testes vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a radicchio-t, és gorgonzolával igazán nyerő páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...