r
Nosalty Logó

Krumplis-fokhagymás cipócska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Feenuee
Krumplis-fokhagymás cipócska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

866
Kalória
22.3g
Fehérje
109.1g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
61.8g
Víz
90g
Koleszterin
7.4g
Rost
1.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, durvára összetörjük (villával) és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az élesztőt a meglangyított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket az olajban puhára pirongatjuk, majd félrehúzzuk és azonmód az olajban villával alaposan összetörjük.
  4. A liszteket elmorzsoljuk a krumplival, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, kevés sót, a tört fokhagymát az olajjal együtt, a szezámmagot (keveset félretehetünk a szóráshoz), 1 tojást és összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát kapunk. Fél órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk éskét/ négy cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és egy kicsit bevágjuk a tetejüket.
  6. A tepsiben pihentetjük még negyed órát, hogy a bevágás mentén szépen kinyíljanak.
  7. A másik tojást villával felverjük, a cipókat ezzel kenjük, majd szezámmaggal, mákkal, vagy egész köménnyel szórjuk.
  8. Előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt szép aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szombaton gulyásleves volt ebédre, ahhoz készült.  Kelendőbbnek bizonyult a levesnél...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

72 órás focaccia

A focaccia, akárcsak a pizza, szintén lisztből, vízből és élesztőből készül, ízesítése és felhasználása viszont rengetegféleképpen variálható. Titka a jó minőségű ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!