Krémsajtos zöldségragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g karalábé40 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g bacon59 kcal
-
35 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
10 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
438
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g karalábé80 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
30g bacon118 kcal
-
71 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
20 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
874
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35g karalábé7 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
21.9g burgonya13 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
8.8g főzőtejszín11 kcal
-
8.8g zöldség alaplé1 kcal
-
8.8g krémsajt22 kcal
-
0.4g parmezán sajt2 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.1g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
76
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 316.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3829 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
438
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1727 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 633.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7657 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
874
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db karalábé
-
100 g sárgarépa
-
250 g burgonya
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
30 g bacon
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml főzőtejszín
-
100 ml zöldség alaplé
-
100 g krémsajt
-
1 ek petrezselyem
-
0.5 ek metélőhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karalábét, burgonyát, sárgarépát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A bacont kockákra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a bacont, karalábét, burgonyát és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük.
- Felfőzzük, és közepes hőfokon, lefedve közben meg-megkevergetve, kb. 20 perc alatt készre főzzük.
- A zöldségekhez keverjük a krémsajtot és a parmezánt. Felolvasztjuk benne. Hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 16159
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Köretként sült húsokhoz, fasírthoz, de önmagában is finom.