r
Nosalty Logó

Krémsajtos-barnasörös torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémsajtos-barnasörös torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 3550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 3550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A sört elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a felkockázott vajat, az átszitált, porrá őrölt erythritolt, és addig melegítjük, míg felolvadnak a sörben. Félretesszük hűlni. A sütőt közepes lángon előmelegítjük (régi gázsütőn sütök).
  2. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót. A tojásokat egyenként felütjük, majd elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, a steviát és a vanília aromát is.
  3. A langyosra hűlt sörös keveréket négy részletben hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Alaposan elkeverjük, egy folyós masszát kell, hogy kapjunk. A 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk.
  4. Közepes lángon 50 percig sütjük (tűpróba!), a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot, 5 percig a sütőben pihentetjük a tésztát. Sütőből kivéve, addig várunk a krém felkenésével, amíg legalább langyosra nem hűl.

A krém elkészítése

  1. A krémsajtot elkeverjük a finomra őrölt erythritollal és a steviával. A tejszínhabot felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot.
  2. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg a sütire várunk.

A torta összeállítása

  1. A langyosra hűlt piskótán eloszlatjuk a krémet. (Aki türelmes, megvárhatja, hogy kihűljön, de így is teljesen jó volt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1854
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Ajánló

A süti frissen, langyosan nagyon szaftos, kellemes ízű, másnapra kicsit dermedt, de úgy is finom volt. A tésztába legközelebb kicsit több "cukrot" teszek, viszont a krémbe mérsékelem majd, vagyis a mennyiségen nem fogok változtatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süteményt tagadhatatlanul a neten talált Guinness torták alapján készítettem, de próbáltam kicsit egészségesebbé tenni erythritollal és tönkölyliszttel, a vajról viszont (ez esetben) nem akartam lemondani.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...