Krémsajtos-barnasörös torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tészta elkészítése
-
28g barna sör12 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
23g erythritol0 kcal
-
106 kcal
-
11 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krém elkészítése
-
25g krémsajt63 kcal
-
11g erythritol0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
0g stevia por0 kcal
A torta összeállítása
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tészta elkészítése
-
225g barna sör97 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
180g erythritol0 kcal
-
250g tönkölybúza liszt845 kcal
-
91 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krém elkészítése
-
200g krémsajt500 kcal
-
90g erythritol0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g stevia por0 kcal
A torta összeállítása
Összesen
3550
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tészta elkészítése
-
15.2g barna sör7 kcal
-
12.1g vaj87 kcal
-
12.1g erythritol0 kcal
-
16.9g tönkölybúza liszt57 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
6.7g habtejszín20 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krém elkészítése
-
13.5g krémsajt34 kcal
-
6.1g erythritol0 kcal
-
6.7g habtejszín20 kcal
-
0g stevia por0 kcal
A torta összeállítása
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 274.6 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 969 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4896.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 915 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 585 mg
-
Foszfor 2428 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 465.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1944 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1911 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
3550
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A tészta elkészítése
-
18 dkg vaj
-
25 dkg tönkölybúza liszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
7.5 g sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csipet stevia por
-
1 dl habtejszín
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
A krém elkészítése
-
20 dkg krémsajt
-
1 csipet stevia por
A torta összeállítása
Elkészítés
A tészta elkészítése
- A sört elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a felkockázott vajat, az átszitált, porrá őrölt erythritolt, és addig melegítjük, míg felolvadnak a sörben. Félretesszük hűlni. A sütőt közepes lángon előmelegítjük (régi gázsütőn sütök).
- A lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót. A tojásokat egyenként felütjük, majd elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, a steviát és a vanília aromát is.
- A langyosra hűlt sörös keveréket négy részletben hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Alaposan elkeverjük, egy folyós masszát kell, hogy kapjunk. A 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk.
- Közepes lángon 50 percig sütjük (tűpróba!), a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot, 5 percig a sütőben pihentetjük a tésztát. Sütőből kivéve, addig várunk a krém felkenésével, amíg legalább langyosra nem hűl.
A krém elkészítése
- A krémsajtot elkeverjük a finomra őrölt erythritollal és a steviával. A tejszínhabot felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot.
- A krémet hűtőben pihentetjük, amíg a sütire várunk.
A torta összeállítása
- A langyosra hűlt piskótán eloszlatjuk a krémet. (Aki türelmes, megvárhatja, hogy kihűljön, de így is teljesen jó volt.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1854
- Feltöltés dátuma: 2015. május 25.
Ajánló
A süti frissen, langyosan nagyon szaftos, kellemes ízű, másnapra kicsit dermedt, de úgy is finom volt. A tésztába legközelebb kicsit több "cukrot" teszek, viszont a krémbe mérsékelem majd, vagyis a mennyiségen nem fogok változtatni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A süteményt tagadhatatlanul a neten talált Guinness torták alapján készítettem, de próbáltam kicsit egészségesebbé tenni erythritollal és tönkölyliszttel, a vajról viszont (ez esetben) nem akartam lemondani.