r
Nosalty Logó

Krémmel töltött kakaós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Krémmel töltött kakaós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    420.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    984.8 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2567 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 8025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (lágyabb tésztát kapunk), és kettévesszük.
  2. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót.
  3. Pihentetés nélkül egyenként 2 mm vastagra kinyújtjuk a cipókat, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Én pihentettem egy fél órát hűtőben, könnyebb volt dolgozni a tésztával.)
  4. Gáztepsibe rakva előmelegített sütőben kisütjük. (Amikor kezd a széle színeződni, vegyük ki. (Én a tepsibe hagytam kihűlni is.)
  5. Ezután a krémet készítjük el. (Újabban ezt előre megcsinálom.) A krémhez valókat, kivéve a margarint, sűrű krémmé főzzük. Először a tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a tejet. Levesszük a tűzről, és még melegen belekavarjuk a margarint. Amikor kezd hűlni a krém, robotgéppel habosra keverjük.
  6. Ezzel a krémmel ragasztunk össze egy barna és egy világos kekszet. Ezt akár habzsákkal is végezhetjük. Jó, ha pár órát áll, és már fogyasztható is. Tölthetjük más krémmel vagy lekvárral. (Kipróbáltam, úgy is nagy sikere van.)
  7. A végén csokit vagy tortabevonót csorgatunk a sütikre díszítésként, de az egyik korongot be is vonhatjuk csokimázzal. Kb. 60 db lesz belőle. (Mi már dupla adagot sütünk.)
  8. Ráadásként egy nagyon egyszerű csokimáz recept: a vajat a porcukorral állandó kavargatás közben felfőzzük. 1-2 perc után a tűzről levéve, keményítőt kavarunk hozzá, majd a kakaót is, és ráöntjük a hideg tejet. Jól össze kavarjuk, és azonnal használjuk fel, mert gyorsan dermed, de NEM TÖRIK. Ezt a mázt torta bevonására is használhatjuk, nagyon jó vele dolgozni és finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 10764
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Ajánlom vendégvárónak is, mert előre elkészíthető, és hosszabb ideig is eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémmel töltött kakaós keksz
Mamacica 6 recept

Négy édesszájú unokám van! Gondolom, ez mindent elmond. Végre rátaláltam erre a finomságra, kissé átalakítottam, és azóta nem gond, hogy mi legyen a "rágcsa". De meglepő módon a család férfi tagjai is hirtelen "édesszájúak" lettek. Nagy kedvenc az egész családban most már.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...