Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
30g gruyére sajt124 kcal
-
27g panko107 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
502
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
120g gruyére sajt496 kcal
-
108g panko427 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2007
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
35.1g zöldspárga5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
11.9g citrom2 kcal
-
8.4g gruyére sajt35 kcal
-
7.6g panko30 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
28.1g tej16 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
142
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1321.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
502
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5285.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 2010 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 472.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 791 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1725 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
2007
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db citrom
-
1 bögre panko
-
5 ek vaj
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet fekete bors
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Egy sütőedényt kenjünk ki olívaolajjal vagy vajjal.
- Törjük le a spárgák fás szárait/végéit. Helyezzük őket középre rendezve a tepsibe. Egy mozsárban zúzzunk össze 3 gerezd fokhagymát. Reszeljük le a Gruyère sajtot egy reszelő nagy lyukain.
- 1 közepes citrom héját egy közepes tálba finomra reszeljük; tegyük félre a citromot más étel vagy ital felhasználásra. Adjunk hozzá a reszelt citromhéjhoz a pankomorzsát és egy pici sót. Keverjük össze.
- Olvasszunk fel 5 evőkanál sótlan vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Tegyünk 2 evőkanál zsemlemorzsás-citromhéjjas keveréket a vajhoz, keverjük össze.
- Adjuk hozzá a fokhagymát is, és közepes lángon pirítsuk körülbelül 30 másodpercig, amíg megpuhul és illatos lesz. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és folyamatosan kevergetve 1 percig pirítjuk a lisztes alapot. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, és keverjük simára, amíg a liszttől besűrűsödik. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel teljesen.
- Adjuk hozzá a Gruyère-t, 1 teáskanál dijoni mustárt, pici sót, frissen őrölt fekete borsot és egy csipet frissen reszelt vagy őrölt szerecsendiót, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad és a szósz fel nem forr. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük még több sóval.
- A szószt egyenletesen öntsük a spárga közepére. Megszórjuk a citromos pankomorzsa keverékkel.
- Körülbelül 15 percig sütjük, amíg a spárga puha és élénkzöld nem lesz, a szósz pedig bugyborékol. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 5 percig.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2399
- Feltöltés dátuma: 2024. április 07.
Ajánló
Mit tálaljunk rakott spárgával? Ez a rakott spárgás köret könnyen tálalható bármihez, amit egy hétvégi vacsorához készítesz, és mégis elég különlegesnek tűnik ahhoz is, hogy helyet foglaljon az ünnepi asztalon. Remek partner minden főételhez: húsokhoz, halakhoz vagy további sült zöldségekhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Minden klasszikus kényelemmel rendelkezik, ami egy krémes, sajtos rakottól elvárható. A csavar (amely egyébként frissen kordában tartja) a rengeteg citromhéj a ropogós zsemlemorzsa az önteten, hogy egy vibráló ízvilágot kapjon, amely jól játszik krémes Gruyère sajtszósszal.