r
Nosalty Logó

Krémes rakott kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Krémes rakott kel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

667
Kalória
31.1g
Fehérje
61g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
424.7g
Víz
128.5g
Koleszterin
8.3g
Rost
9.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7598.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    4106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A kel leveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A levelekből kivágjuk a vastag ereket.
  2. Kevés olívaolajban megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve tovább pároljuk. Hozzáadjuk a rizst (nekem egy bögrényi a 20 deka), jól megkeverjük az egészet. Rászórjuk a mozsárban összetört római köményt és koriandermagot.
  3. Rákanalazzuk a joghurtot, és felöntjük egy bögre forró vízzel, amiben előtte feloldjuk a leveskockákat. Kicsit utánasózunk.
  4. Fedő alatt szép lassan készre főzzük az egészet. Amikor megpuhul, hozzákeverjük a vajat és a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk kel levelek felével, erre rákanalazzuk a húsos keveréket, jön a kel levelek másik fele, majd az egészet befedjük tejföllel.
  6. Lefedve 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük, a végén levesszük a fedelét, rászórjuk a reszelt sajtot, amit visszarakva a sütőbe kicsit rápirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Az alapötlet ízHUSZÁR remek, szaftos rakott kel receptjéből származik, amit elkezdtem a főzés során variálni. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha a víz fele helyett a párolásnál joghurtot is használnék. De ehhez már nem passzolt az eredeti recept szerinti pirospaprika, jött helyette a római kömény és a koriandermag, valamint a végén a petrezselyem, a tetejére pedig a reszelt sajt. A végeredménynek akkora sikere lett, hogy tiszta szerencse, hogy rögtön az első adagot lefotóztam, mert a végén maximum az üres tepsi képe kerülhetett volna fel a recept mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!