r
Nosalty Logó

Krémes rakott kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Krémes rakott kel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

667
Kalória
31.1g
Fehérje
61g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
424.7g
Víz
128.5g
Koleszterin
8.3g
Rost
9.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7598.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    4106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A kel leveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A levelekből kivágjuk a vastag ereket.
  2. Kevés olívaolajban megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve tovább pároljuk. Hozzáadjuk a rizst (nekem egy bögrényi a 20 deka), jól megkeverjük az egészet. Rászórjuk a mozsárban összetört római köményt és koriandermagot.
  3. Rákanalazzuk a joghurtot, és felöntjük egy bögre forró vízzel, amiben előtte feloldjuk a leveskockákat. Kicsit utánasózunk.
  4. Fedő alatt szép lassan készre főzzük az egészet. Amikor megpuhul, hozzákeverjük a vajat és a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk kel levelek felével, erre rákanalazzuk a húsos keveréket, jön a kel levelek másik fele, majd az egészet befedjük tejföllel.
  6. Lefedve 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük, a végén levesszük a fedelét, rászórjuk a reszelt sajtot, amit visszarakva a sütőbe kicsit rápirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Az alapötlet ízHUSZÁR remek, szaftos rakott kel receptjéből származik, amit elkezdtem a főzés során variálni. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha a víz fele helyett a párolásnál joghurtot is használnék. De ehhez már nem passzolt az eredeti recept szerinti pirospaprika, jött helyette a római kömény és a koriandermag, valamint a végén a petrezselyem, a tetejére pedig a reszelt sajt. A végeredménynek akkora sikere lett, hogy tiszta szerencse, hogy rögtön az első adagot lefotóztam, mert a végén maximum az üres tepsi képe kerülhetett volna fel a recept mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!