Krémes polenta mézes körtével és kéksajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krisztina67
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Polenta
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g kukoricadara181 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Továbbá
Összesen
677
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
677
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5345.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 1383 mg
-
Nátrium 2018 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.9 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 915.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 972 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2990 micro
Összesen
2709
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Polenta
- A tejet, a vizet, a vajat vagy olajat egy lábosba mérjük, majd ízesítjük a keveréket sóval és őrölt borssal. Felmelegítjük, majd beleszórjuk a darát.
- Állandóan kevergetve kb. 10 perc alatt puhára, krémesre főzzük az egészet. Lefedjük és melegen tartjuk.
Továbbá
- A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Egy teflon serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a körtecikkeket pirítani kezdjük rajta.
- Mikor már kezd pirulni, akkor hozzá csorgatjuk a mézet, és azzal karamellizáljuk tovább. Mikor szép barnára megpirult, elzárjuk alatta a tüzet.
- A forró polentát tálkákba kiadagoljuk, kirakjuk a tetejét a mézes körtével, rámorzsoljuk a kéksajtot és megszórjuk az egészet az aprított dióval és a snidlinggel. Mesés íz-kombó!
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1801
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Krisztina67
20 recept