r
Nosalty Logó

Krémes kivitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Krémes kivitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 3575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.6 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 3575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Elkészítés

A tortához

  1. Keverjük habosra a vajat a cukrokkal és a tojásokkal. Forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd szitáljuk a tojásos keverékhez. Simítsuk a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett 22 cm-es tortaformába, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig.
  2. Hagyjuk a formában kissé kihűlni, majd borítsuk ki.
  3. Kenjük meg a tortalapot a lekvárral, majd a túrókrémmel.
  4. Végül tegyük a kész tortát a hűtőbe 1 órára, hogy kissé megszilárduljon.

A töltelékhez

  1. Keverjük simára a túrót a kétféle cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a túróval.
  2. A kivit hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd rendezzük el a tortán. A tortazselét készítsük el a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd locsoljuk a kiviszeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2484
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes kivitorta
Csutak Enikő 82 recept

Soha nem készítettem kivitortát. Amint megláttam ezt a receptet a Blikk Nők Lapja januári számában, máris éreztem a savanykás kivi harmonizáló ízét a vaníliás, édeskés túrókrémmel. Nem csalódtam! Egy tartalmasabb leves után kiváló választás ez a torta. De természetesen bármikor jóleső kényeztetés.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...