r
Nosalty Logó

Krémes kivitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Krémes kivitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 3575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.6 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 3575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Elkészítés

A tortához

  1. Keverjük habosra a vajat a cukrokkal és a tojásokkal. Forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd szitáljuk a tojásos keverékhez. Simítsuk a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett 22 cm-es tortaformába, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig.
  2. Hagyjuk a formában kissé kihűlni, majd borítsuk ki.
  3. Kenjük meg a tortalapot a lekvárral, majd a túrókrémmel.
  4. Végül tegyük a kész tortát a hűtőbe 1 órára, hogy kissé megszilárduljon.

A töltelékhez

  1. Keverjük simára a túrót a kétféle cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a túróval.
  2. A kivit hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd rendezzük el a tortán. A tortazselét készítsük el a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd locsoljuk a kiviszeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2480
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Krémes kivitorta
Csutak Enikő 82 recept

Soha nem készítettem kivitortát. Amint megláttam ezt a receptet a Blikk Nők Lapja januári számában, máris éreztem a savanykás kivi harmonizáló ízét a vaníliás, édeskés túrókrémmel. Nem csalódtam! Egy tartalmasabb leves után kiváló választás ez a torta. De természetesen bármikor jóleső kényeztetés.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...