Krémes kakaós piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
24g tojássárgája77 kcal
-
34g cukor132 kcal
-
34g finomliszt124 kcal
-
7 kcal
-
14g víz0 kcal
-
35 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
48g tojásfehérje25 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
69 kcal
-
60g tej34 kcal
-
60g víz0 kcal
A díszítéshez
-
1 kcal
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
595
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
34 kcal
-
68g víz0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
343 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g víz0 kcal
A díszítéshez
-
5 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
2970
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
7.4g tojássárgája24 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
14.9g tojásfehérje8 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
5.6g vaníliás pudingpor21 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
18.6g víz0 kcal
A díszítéshez
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
Összesen
182
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
595
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5458.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1465 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 2034 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.1 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 673.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1353 micro
Összesen
2970
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojássárgája
-
17 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
8.5 ek víz
-
2.5 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 db tojásfehérje
-
7.5 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
3 dl víz
A díszítéshez
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
0.5 teáskanál porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
- Zsírozott-lisztezett tepsiben előmelegítve közepes lángon sütjük kb. 10-15 percig.
- Közben a pudingport a cukorral, a vízzel és tejjel csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
- Még forrón összekeverjük a 6 tojás felvert fehérjével. A tészta tetejére kenjük, és további 10 percig sütjük (tűpróba).
- Mikor kihűlt, díszítjük kakaóval elkevert porcukorral.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x24cm
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6608
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.
Ajánló
Ha készítettünk előtte egy gazdag levest, utána ez a desszert jó választás lehet! Én vonalzó segítségével készítettem a tetejére a cukros kakaó díszítést. Papírlapot tetszőleges alakzatra kivágni, majd ráfektetni a krémre, és kis szűrőkanál segítségével szitálni rá a kakaós cukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Nagyon gusztusos, könnyen szeletelhető desszert.