r
Nosalty Logó

Krémes-habos almás pite

5,0

2 ÉRTÉKELÉS32 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Krémes-habos almás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

870
Kalória
10.2g
Fehérje
133.7g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
225.9g
Víz
165g
Koleszterin
5.9g
Rost
69.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 870 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 6949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 870 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.5 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5640.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 6949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszüka tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót.
  2. Gyors mozdulattal összegyúrjuk, fóliábacsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
  3. Előkészítjük az almát, reszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk, rászórjuk a cukrot, és az 1 dlvízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról, és hozzákavarjuk az 5 dkg vajat.
  4. A 2 csomag pudinghozadjuk a 4 ek cukrot, és a 2.5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük, és jólösszevegyítjük. Pár percre még visszatesszük a lángra, és kavarjuk.
  5. A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy sütőpapírralbélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
  6. Rátöltjük azalmás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojásfehérjéből és a 12 dkgporcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe toljuk, 10 perc után a tüzet mérsékeljük, és kb 35 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 27x37

A rácsot készíthetjük sodrott rudacskákból, vagy a tésztát 3-4 mm-re kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk. A családom szerint most ez a legmenőbb almás. Édesszájúak tehetnek több cukrot, ez így mérsékelten édes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!