r
Nosalty Logó

Krémes darált csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nusihun
Krémes darált csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3262 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát mossuk meg, száraiból vágjunk le egy kicsit, és szeleteljük fel.
  2. A hagymát aprítsuk, a fokhagymát szeleteljük fel, és a felhevített olajon pároljuk meg üvegesre.
  3. Adjuk hozzá az előzőleg feldarabolt kaliforniai paprikát, kevés vizet öntsünk rá, és pároljuk, amíg a paprika el nem kezd puhulni.
  4. Ez idő alatt hozzáadjuk a pirospaprikát, a curryt, és sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  5. Ha a paprika már puhább, hozzáadjuk a gombát, és további 7 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a darált húst, a tejszínt, a csiliszószt, és kevergetve addig főzzük, amíg a csirke meg nem fő. Ezek után egy utolsót forralunk rajta, és kész is a fogásunk.
  7. Spagettire halmozva vagy rizs kíséretében, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8117
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusihun 3 recept

Első improvizációs kísérletem, ami finomra is sikerült. Ez egy bakonyi-csirkepaprikás kombináció távol-keleti fűszerekkel megcsavarva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...