r
Nosalty Logó

Krémes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Krémes brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4424.9 g
  • Cink
    530 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    415 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

  • 10 dkg dió (felezett dióbelek)

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót botmixerrel simára keverjük 25 gramm cukorral és a vanília aromával. Félretesszük.
  2. A tojásokat a maradék cukorral 10 perc alatt keményre verjük.
  3. A vajat vízfürdőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a cukros tojáshoz. Apránként, 4-5 adagban, hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a diót.
  4. Egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt formába öntjük a tészta felét, a túrós keveréket óvatosan rákanalazzuk, majd befedjük a maradék tésztával.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Ha kihűlt, borítsuk tálcára.
  6. A mázhoz melegítsük fel a vajat a tejjel, ha felolvadt állítsuk a lángot takarékra, majd 2-3 adagban keverjük benne csomómentesre a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport.
  7. Hagyjuk hűlni 10-15 percig, végül keverjük át és kenjük a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23924
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Ajánló

Érdemes dupla adagot készíteni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna sütni egy jó kis brownie-t, most találtam rá erre a receptre a Csokoládé című könyvben.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...