r
Nosalty Logó

Krémes brokkoli-karfiol tál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Krémes brokkoli-karfiol tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    764 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4317 micro
Összesen 1086 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett, mosott karfiolt egy nagy lábasba tesszük, felengedjük vízzel, mellé dobunk egy zöldségalaplé kockát, és felforraljuk. Pár perc múlva mellé dobjuk a brokkolit, és további 1-2 percig főzzük. A zöldségek nem lehetnek puhák! Gyorsan szűrjük le őket úgy, hogy hagyjunk egy keveset a főzővizükből.
  2. Közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. A száraz zsömléből pedig mixer segítségével friss zsemlemorzsát készítünk.
  3. A tejszínt egy nagy tálban elkeverjük mustárral és egy kevés borral. Önthetünk hozzá a főzővízből is egy keveset. Szerecsendióval, fehérborssal fűszerezzük. Ebbe forgatjuk bele a zöldségeket.
  4. A tejszínes zöldségeket a tűzálló tálba öntjük, megszórjuk frissen készített morzsával, és mehet a sütőbe úgy 30 percre, hogy szép aranybarnára süljön. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16020
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Ajánló

Ez a zöldség rakottas nagyszerű kísérője lehet bármilyen sültnek, de magában zöld salátával is szuper könnyed vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen szinte teljesen megfőztem a karfiolt vagy a brokkolit, mielőtt sütőbe tettem volna. Ezért sütés közben először mindig sok levet engedett. Amióta csak blansírozom a zöldségeket, sokkal finomabb rakottas készül belőlük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...