Krémes brokkoli-karfiol tál
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
83g brokkoli17 kcal
-
117g karfiol12 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
67g zöldség alaplé5 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g zsemle25 kcal
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g brokkoli104 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
Összesen
1086
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.5g brokkoli5 kcal
-
35.7g karfiol4 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
20.4g zöldség alaplé1 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
0 kcal
-
5.1g fehérbor4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.8g zsemle8 kcal
Összesen
56
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 720 micro
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2977.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1821 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 764 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 408 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4317 micro
Összesen
1086
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db brokkoli
-
1 közepes db karfiol
-
1 ek olívaolaj
-
4 dl zöldség alaplé
-
200 ml habtejszín
-
1 dl fehérbor
-
1 csipet fehér bors
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A rózsáira szedett, mosott karfiolt egy nagy lábasba tesszük, felengedjük vízzel, mellé dobunk egy zöldségalaplé kockát, és felforraljuk. Pár perc múlva mellé dobjuk a brokkolit, és további 1-2 percig főzzük. A zöldségek nem lehetnek puhák! Gyorsan szűrjük le őket úgy, hogy hagyjunk egy keveset a főzővizükből.
- Közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. A száraz zsömléből pedig mixer segítségével friss zsemlemorzsát készítünk.
- A tejszínt egy nagy tálban elkeverjük mustárral és egy kevés borral. Önthetünk hozzá a főzővízből is egy keveset. Szerecsendióval, fehérborssal fűszerezzük. Ebbe forgatjuk bele a zöldségeket.
- A tejszínes zöldségeket a tűzálló tálba öntjük, megszórjuk frissen készített morzsával, és mehet a sütőbe úgy 30 percre, hogy szép aranybarnára süljön. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 284
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 16020
- Feltöltés dátuma: 2014. november 03.
Ajánló
Ez a zöldség rakottas nagyszerű kísérője lehet bármilyen sültnek, de magában zöld salátával is szuper könnyed vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Régen szinte teljesen megfőztem a karfiolt vagy a brokkolit, mielőtt sütőbe tettem volna. Ezért sütés közben először mindig sok levet engedett. Amióta csak blansírozom a zöldségeket, sokkal finomabb rakottas készül belőlük.