r
Nosalty Logó

Kráter süti tejfölmázasan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Kráter süti tejfölmázasan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    236.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2715 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.7 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A tejből és a pudingporokból megfőzzük a vaníliapudingot, ha besűrűsödött hozzáadjuk a cukrot (így sose tapad le!) és félretesszük hűlni.
  2. A 6 db tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, az étolajat, a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre felvert habját.
  3. Kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe öntjük, és vizes kanállal a kihűlt pudingot egyenetlenül tetejére szaggatjuk.
  4. Ha a tűpróba szerint átsült, akkor a nagy pohár cukros tejfölt rákenjük a tésztára, és pár percre még visszatoljuk a sütőbe. Akkor jó, ha a tejfölt imitt-amott beissza, de alapvetően márványos hatású a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14686
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Ajánló

A fotón a sülés befejezése előtti állapotban látható, amikor a tészta felét már cukros tejföl borítja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kráter süti tejfölmázasan
Tomatotree 262 recept

Mottó: Könnyen, gyorsan, sokat!

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...