r
Nosalty Logó

Középkori lakoma: székfüves gyesznó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
8zsuzsa8
Középkori lakoma: székfüves gyesznó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

501
Kalória
37.3g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
311.7g
Víz
3.6g
Koleszterin
7.3g
Rost
28g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Kevés sós vízben feltesszük főni a húst. Ha forr, leszedjük a habot. Hozzáöntjük a bort, beletépkedjük a kenyeret, hozzáadjuk a szegfűszeget, ízlés szerint borsot.
  2. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk a kockára vágott almát és körtét, a mazsolát és a mandulát. Tovább főzzük. Ha puha a hús, kivesszük. Serpenyőben zsíron átsütjük, míg piros kérget nem kap.
  3. A mártást besűrítjük, ízlés szerint áttörjük. Áttörés nélkül is jó.
  4. A főzés végén adjuk hozzá a sáfrányt, ha van. Mellé kölödert készítsünk és zöldborsót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!