Kozáksapka Szofika módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
29g finomliszt105 kcal
-
26 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0 kcal
-
29 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g vaj90 kcal
A díszítéshez
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
996
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
115g finomliszt419 kcal
-
103 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0 kcal
-
114 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g vaj359 kcal
A díszítéshez
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
3979
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
30.1g tojás38 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
A krémhez
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
20.5g tej12 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
A díszítéshez
-
6.8g kókuszreszelék45 kcal
-
6.8g étcsokoládé37 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Összesen
272
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1079.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
996
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4318.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 1885 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.9 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 357 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 448 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 1680 mg
-
Retinol - A vitamin: 1225 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2673 micro
Összesen
3979
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
160 g cukor
-
115 g finomliszt
-
45 g cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
30 g étkezési keményítő
-
300 ml tej
-
50 g vaj
A díszítéshez
-
10 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 glett).
- Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 gnyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben,az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
- Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak. :)
- Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
- Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
- A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
- Az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10026
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Tudom, az igazi kozáksapkának vagy nevezzük hólabdának akár, NEM ilyen a krémje. Hanem az a lisztes-vajas/margarinos főzött krém, amitől szálanként tépem ki a hajam. Megcsináltam először AZT a krémet. Rövid gondolkodási idő után kivágtam a kukába, és megcsináltam a jól bevált vaníliakrémemet. Meg a jól bevált piskótámat. És ebből született meg az én kozáksapkám. Nincs mit hozzáfűzni, 20 éve a kedvenc sütim. Szívecske.