r
Nosalty Logó

Kozák sapka Nikitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kozák sapka Nikitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    300 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6678.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2630 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 6971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot a sárgájával habosra keverjük, a sütőporos lisztet apránként hozzáadjuk, belekeverjük a kakaót és a vizet, végül a kemény habbá vert fehérjét.
  2. Megsütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni, mert összeesik . Közben elkészítjük a krémet.
  3. Sűrűre főzzük a pudingot, a lisztet, a vaníliás cukrot a tejben. A margarint a porcukorral habosra keverjük kb. 8-10 perc alatt, hozzákeverjük a kihűlt krémet.
  4. Ha a süti kihűlt, pogácsákat szaggatunk belőle nekem mindig nagyon magas szokott lenni így félbe vágom, minnél szorosabban szaggassuk egymáshoz a pogácsákat.
  5. A krémet kettévesszük, kb. 1/3-ad és 2/3-ad arányban. A kevesebbe megy a "leeső" süti, ez megy a ketté vágott süti közepébe (én nem teszem bele mindet, de így mégsem lesz annyi kidobni való.). A többi krémmel kenjük az oldalát kb. fél centi vastagon bekenjük, majd kókuszba forgatjuk, és a végén kiskanállal csokit öntünk a tetejére.
  6. A pogácsaszagatótól függ, de kb. 30 szokott nekem kijönni. 1 darab az 1 falat nálunk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 22669
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég macerás süti, csak erős idegzetűeknek ajánlom. Először én kidobtam a fele sütit kiszaggatva, mert nem volt idegzetem megkenni, de azzal együtt megéri a fáradtságot, nálunk nagyon hamar elszokott fogyni! A "kinézetért" elnézést kérek de az utolsó kettőt fényképeztem le, javítani fogom a képet (a sajtos pogi képeivel együtt!).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...