r
Nosalty Logó

Kovászos uborkás gazpacho

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Kovászos uborkás gazpacho
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gazpachóhoz

Összesen 213 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gazpachóhoz

Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gazpachóhoz

Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 213 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    661 micro
  • β-karotin
    5831 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1010 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A gazpachóhoz

Elkészítés

A gazpachóhoz

  1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük a kenyérrel, fűszerekkel, olajjal és a kovászos uborka levével (ebből annyit adjunk hozzá, hogy ízlésünk szerinti állagot vegyen fel).
  2. A levest átpasszírozzuk egy sűrű szűrőn, majd kellemesen hűvösre hűtjük. Pirítóssal, aprított kovászos uborka és paprika keverékével, valamint friss kaporral tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1290
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 12.

Receptkategóriák

Kovászos uborkás gazpacho
Lakos Benedek 394 recept

Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának felhasználásával. Ígérem, megéri!

Hozzávalók

A gazpachóhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...