Köttbullar
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húsgolyóhoz
-
83g darált marhahús118 kcal
-
50g darált pulykahús58 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
A barnamártáshoz
-
117g marhacsont0 kcal
-
50g zöldségkeverék36 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
14 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húsgolyóhoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
300g darált pulykahús345 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A barnamártáshoz
-
700g marhacsont0 kcal
-
300g zöldségkeverék216 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
750g vörösbor638 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húsgolyóhoz
-
14.9g darált marhahús21 kcal
-
8.9g darált pulykahús10 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3g főzőtejszín4 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
A barnamártáshoz
-
20.8g marhacsont0 kcal
-
8.9g zöldségkeverék6 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
22.3g vörösbor19 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
2 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1438 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 302.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4794 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 221.6 g
Zsír
-
Összesen 327.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 1130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8627.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2567 mg
-
Nátrium 4553 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1817.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1815 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1048 mg
-
Retinol - A vitamin: 948 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1264 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 540 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 856 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
-
10 dkg vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
1 tk só
A barnamártáshoz
-
70 dkg marhacsont
-
2 kis fej vöröshagyma
-
7.5 dl vörösbor
-
1 kk fekete bors
-
3 db babérlevél
-
2 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
-
10 dkg sűrített paradicsom
Elkészítés
A húsgolyóhoz
- A húst finomra daráljuk, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat a tojást, tejszínt, fűszereket és a zsemlemorzsát. Hűtőben lefóliázva hagyjuk 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek (nekem egy éjszakát pihent).
- A húsos masszából diónyi darabokat tépünk, tenyerünk között golyókká formáljuk, és 165 fokos olajban 2 perc alatt megsütjük. Konyhai törlőre szedjük az olajat leitatni.
- A barnamártáshoz való csontot kis zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, fűszereket, vörösbort és paradicsompürét , esetleg ha levét elfőné, kevés vizet, és lassű tűzön 3-4 órát főzzük. Ezután kivesszük a csontot, a zöldségeket leturmixoljuk.
- Tálalásnál héjában főtt burgonyát és áfonyalekvárt adunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5386
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Feljött a fiam régen nem látott haverja, P. Dávid, budapesti lakos. Kérdezgettem, hogy él mostanában. Elmesélte, hogy nagyon sokszor jár az Ikeaba enni, mert egyszerűen rabja lett az ottani húsgombócnak. Megígértem neki, hogy ha legközelebb jön, elkészítem számára az imádott étket. Na de ahhoz főpróba is kell. Tegnap este előkaptam a húsdarálómat, hogy ledarálom a kellő mennyiségű húst. Az eredeti recept sertést ír, de arra én nem annyira bukok, így a mindig a hűtőmben csücsülő pulykamellhez folyamodtam. Bekevertem a húsmasszát, aztán otthagytam. Hajnali fél 5-kor kipattant a szemem, hogy bizony mártás is kell, lekvár is kell. Ez egy gyorsított mártás volt, nem is helyesen készítettem el idő hiányában, meg mert nem tudtam kinyitni a vörösbort, csak némi felbontott rozé állt rendelkezésemre. Elfogyott a paradicsompürém, stb... Egy kis csavarral inkább hasonlított a végeredmény a vadashoz, de ezen már nem tudok változtatni. Viszont nekiálltam áfonyalekvárt főzni, hogy legalább az legyen tuti. Isteni lett minden. A barnamártás ronda, de finom, az áfonyalekvár fergeteges, és a húsgolyók is nagyon finomak lettek. Legközelebb, a vendéglátás alkalmával már a csúcsot szeretném nyújtani. :D:)