r
Nosalty Logó

Kosárka diós-lekváros töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kosárka diós-lekváros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    446.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    210 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6736.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    3262 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 7589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy kevés tejet, épp csak amennyit felvesz, és tésztát gyúrunk belőle. Óvatosan gyúrjuk, mert túl lágynak érezhetjük a tésztát, ha a margarin már jól megolvadt, és könnyen gyúrhatunk még hozzá lisztet, feleslegesen! Ha kicsit félretesszük, és hűl, akkor látjuk, hogy megfelelő-e.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk, a diót elkeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze.
  4. A kis kuglófsütőket hideg margarinnal vastagon kikenjük. A peremére is kenjünk, mert ahogy sül a tészta, úgy növekszik.
  5. A vajazott formákba egyenként belenyomkodjuk a tésztát, egy-egy kanál lekvárt teszünk rá és erre egy jó nagy kanál diós tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7934
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az örök diós kedvenc, a lekváros-diós kosárka a nagymamámtól. Lagzi, karácsony, szilveszter... bármilyen alkalomból jöhet, csak vastagon lekváros legyen és lehetőleg minél több! :)  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...