Körtés-mandulás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1030
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4119
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.3 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.8 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 286.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
1030
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 232.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4733.2 g
-
Cink 139 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1018 mg
-
Vas 112 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.1 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 62 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1715 micro
Összesen
4119
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokon. (Alsó és felső meleg.) Kenjük ki a tepsit 2 evőkanál citromízű KRONEN repceolajjal.
- Keverjük össze a lisztet, sütőport és a darált mandulát. Verjük habosra (legalább 10 percig) a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Lassan csorgassuk bele a citrom ízű KRONEN repceolajat folytonos keverés közben, majd adjuk hozzá a túrót. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük tovább, amíg krémes és hófehér lesz. Óvatosan keverjük össze a tojásos-olajos masszával.
- Az elkészült keveréket simítsuk 1 cm vastagon a tepsibe. Csepegtessük le, majd vagdossuk be a felezett körtéket, helyezzük a massza tetejére, és a sütő középső állásán süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és végül szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3779
- Feltöltés dátuma: 2015. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1509 recept
Pofon egyszerű, mégis mutatós.