Körtés-diós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
576
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3446
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
56.8g körte29 kcal
-
2.3g citromlé0 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
2.3g sárgabaracklekvár6 kcal
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 159.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
576
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 187 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5129 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1256 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 2222 mg
-
Nátrium 1146 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.1 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 957.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 1021 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
3446
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
5 db körte
-
1 citromból nyert citromlé
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
12 dkg vaj
-
2 db tojás
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl tejföl
Elkészítés
- A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól).
- A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.
- Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
- Ezután keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre (tűpróbáig süssük, én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
- A lekvárt állandó keverés mellett melegítsük forráspontig (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben).
- A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6516
- Feltöltés dátuma: 2016. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept
Egyszerű kevert kakaós tészta, melyet cikkekre vágott körtével raktam ki, majd irány a sütő. Bő fél óra alatt meg is sült a sütemény, melyet a sütőből kivéve, még forrón, sárgabaracklekvárral kentem le.