r
Nosalty Logó

Körtekompót-torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Körtekompót-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

848
Kalória
17g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
49.9g
Zsír
150g
Víz
183g
Koleszterin
7.1g
Rost
54.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 10184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    599.3 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.4 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

Víz

  • Összesen
    1800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4531 micro
Összesen 10184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Piskótalapok

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ebbe forgatjuk bele a tojássárgáját, majd a kakaóporral elkevert lisztet, amit átszitáltunk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, a belső oldalainál kivajazott, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 65-70 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve egy óra alatt kihűtjük.

Körtekompót

  1. Fűszerkivonatot készítünk. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromok hámozott héját. Körülbelül 10 percig melegítjük egy közepes lábosban.
  2. A körtéket megtisztítjuk, hámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ha a fűszerkivonatunk készen van, leszűrjük azt, és a folyadékhoz adjuk a körtekockákat, amit aztán puhulásig főzünk.

Krém

  1. A növényi tejszínt pár perc alatt keménnyé verjük a konyhai robotgépünkkel. Hozzáadjuk a mascarponét és a leszűrt körtét, majd egy spatulával összeforgatjuk.. Ha túl keménynek találnánk a krémet, adhatunk hozzá a körtéről leszűrt léből.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta púpos lett, a tetejét levágjuk, és az így kapott lapot vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. A krémből egy keveset teszünk félre, a többit két részre osztjuk. Betöltjük vele a piskótalapokat. Három piskótalap közé kerül kettő rész krém.
  2. A megmaradt krémből laza réteget kenünk a torta oldalára és tetejére úgy, hogy a tészta látszódjon a torta oldalán.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a körtéket félig bevonjuk vele, és azonnal a rájuk tapadt csokoládérétegre szórjuk az apróra vágott pisztáciát.
  4. A megmaradt csokoládét a torta tetejére locsoljuk, elsimítjuk, és itt-ott a torta oldalára csurgatjuk. Rögtön ráillesztjük a körtéket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha egyszerre gyümölcsös, csokoládés és krémes süteményre vágyunk, ez a jó választás. Készíthetünk kisebb tortát is. Ebben az esetben harmadára vagy felére csökkentsük a hozzávalók mennyiségét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!