Körtekompót-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótalapok
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
-
8 kcal
Körtekompót
-
13g cukor48 kcal
-
21g víz0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
83g körte43 kcal
Krém
-
209 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
Összeállítás
Összesen
848
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótalapok
-
660g tojás831 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
91 kcal
Körtekompót
-
150g cukor581 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
18g citromhéj8 kcal
-
1000g körte513 kcal
Krém
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
Összeállítás
Összesen
10184
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótalapok
-
13.8g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Körtekompót
-
3.1g cukor12 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
20.8g körte11 kcal
Krém
-
20.8g növényi habtejszín52 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
Összeállítás
Összesen
212
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 150 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 378 micro
Összesen
848
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 204.1 g
Zsír
-
Összesen 599.3 g
-
Telített zsírsav 299 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 2197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6109 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 799 mg
-
Foszfor 2665 mg
-
Nátrium 1519 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1035.4 g
-
Cukor 658 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 1800.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 957 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 1861 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4531 micro
Összesen
10184
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Piskótalapok
-
12 db tojás
-
240 g cukor
-
260 g finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
Körtekompót
-
150 g cukor
-
250 ml víz
-
6 db fahéjrúd
-
12 db szegfűszeg
-
3 citromból nyert citromhéj
-
5 közepes db körte
Krém
-
1000 ml növényi habtejszín
-
500 g mascarpone
Összeállítás
Elkészítés
Piskótalapok
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ebbe forgatjuk bele a tojássárgáját, majd a kakaóporral elkevert lisztet, amit átszitáltunk.
- Egy sütőpapírral bélelt, a belső oldalainál kivajazott, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 65-70 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve egy óra alatt kihűtjük.
Körtekompót
- Fűszerkivonatot készítünk. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromok hámozott héját. Körülbelül 10 percig melegítjük egy közepes lábosban.
- A körtéket megtisztítjuk, hámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ha a fűszerkivonatunk készen van, leszűrjük azt, és a folyadékhoz adjuk a körtekockákat, amit aztán puhulásig főzünk.
Krém
- A növényi tejszínt pár perc alatt keménnyé verjük a konyhai robotgépünkkel. Hozzáadjuk a mascarponét és a leszűrt körtét, majd egy spatulával összeforgatjuk.. Ha túl keménynek találnánk a krémet, adhatunk hozzá a körtéről leszűrt léből.
Összeállítás
- Ha a piskóta púpos lett, a tetejét levágjuk, és az így kapott lapot vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. A krémből egy keveset teszünk félre, a többit két részre osztjuk. Betöltjük vele a piskótalapokat. Három piskótalap közé kerül kettő rész krém.
- A megmaradt krémből laza réteget kenünk a torta oldalára és tetejére úgy, hogy a tészta látszódjon a torta oldalán.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a körtéket félig bevonjuk vele, és azonnal a rájuk tapadt csokoládérétegre szórjuk az apróra vágott pisztáciát.
- A megmaradt csokoládét a torta tetejére locsoljuk, elsimítjuk, és itt-ott a torta oldalára csurgatjuk. Rögtön ráillesztjük a körtéket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2219
- Feltöltés dátuma: 2018. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Ha egyszerre gyümölcsös, csokoládés és krémes süteményre vágyunk, ez a jó választás. Készíthetünk kisebb tortát is. Ebben az esetben harmadára vagy felére csökkentsük a hozzávalók mennyiségét.