adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g pacal142 kcal
-
167g sertésköröm251 kcal
-
83g sertéslapocka197 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g mangalica zsír113 kcal
Összesen
756
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g pacal850 kcal
-
1000g sertésköröm1505 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g mangalica zsír677 kcal
Összesen
4529
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
29.5g pacal25 kcal
-
29.5g sertésköröm44 kcal
-
14.8g sertéslapocka35 kcal
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
3g tv-paprika0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
3g vörösbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g mangalica zsír20 kcal
Összesen
133
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 382.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
756
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 378.4 g
Zsír
-
Összesen 292.1 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6790.4 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 1412 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 2264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2292.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 427 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 2335 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
4529
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pacal
-
1 kg sertésköröm
-
50 dkg sertéslapocka
-
50 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
5 ek mangalica zsír
Elkészítés
- A pacalt mielőtt még felszeletelnénk, egy darabban kb. 30-40 percig vízben főzzük.Így nem csak tiszta lesz, desokkal könnyebb lesz szeletelni. Lehűtjük, csíkokra vágjuk.
- Ismétvízbe felrakjuk főni, forralunk rajta egyet, majd hidegvízben kihűtjük.
- A hagymát kockára vágjuk, sertészsíron megdinszteljük.Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele.
- Hozzátesszük a pacalt, a kockára vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a majoránnát, és egy kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk. Kuktában, gyorsfőző edényben kb. 40 percig, ha csak egyszerű lábasban, akkor kb. 2-3 órát főzzük, amíg félig meg nem puhul.
- Ezután tesszük hozzá a körmöket, majd ha félig megpuhult (ez kb. 1/2-1 óra), a felkockázott sertéslapockát.
- A hozzávalókat addig főzzük, míg minden hozzávaló tökéletesen puha nem lesz. ( Ez leginkább a pacaltól függ).
- Befejezésképpen beleöntjük a vörösbort és ezzel még 10 percig rotyogtatjuk.
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 68177
- Feltöltés dátuma: 2009. február 24.
Ajánló
Főtt burgonya illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elég körülményes az elkészítése, de megéri. Nálunk mindig dupla adag készül belőle, mivel kollégák, barátok, ismerősök is "tesztelik" az ízét. A gyerekek miatt szoktunk belefőzni lapockát is. Így a háromféle húsból mindenki kedvére csemegézhet.