r
Nosalty Logó

Korhely pontyhalászlé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Korhely pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1556 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    218.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2484.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    6226 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    3915 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 2938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 82 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró csíkokra vágott füstölt szalonnát egy nagyobb edényben lepirítjuk, hogy a belőle kisülő zsírt tudjuk használni a továbbiakban.
  2. A pirított szalonnára jöhet az apró kockára vágott hagyma, amire rakjuk rá a halaprólékot, és keverjük össze.
  3. Erre jöhet az apróra vágott fokhagyma, a kockára vágott paradicsom és a paprikák.
  4. Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd szórjuk meg fűszerpaprikával az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje rendesen.
  5. Forraljuk fel, majd vegyük a tűzet alacsonyra, és így 2 órán át főzzük.
  6. Utána egy tésztaszűrő segítségével szűrjük le a levest, majd a sűrűjét kissé passzírozzuk át.
  7. Öntsük vissza a leszűrt levet az edénybe, és facsarjunk rá egy citrom levét, majd helyezzük a halszeleteket is a levesbe, és főzzük még 10 percig az egészet, míg a halak megfőnek.
  8. Közben a tejfölt keverjük ki liszttel, és adjunk hozzá a halászlé levéből is, majd lassan csorgassuk bele a levesbe, és keverjük jól el.
  9. Tálalásnál helyezzünk ki citromgerezdeket és tejfölt is, ha valaki még szeretne rakni a halászlevébe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 8909
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A halászlének van egy sokadik alternatívája, amiben nem a tészta vagy a passzírozás a lényeg, hanem, hogy citrommal és tejföllel, korhely módra készítjük el. A bajai és szegedi verziók mellett ez is tökéletesen megfér, sőt igazából mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...