Korhely pontyhalászlé
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
1 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kg ponty
-
20 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
2 közepes db paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 dl tejföl
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 l víz
-
1 csapott ek finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
736
Kalória
45.5g
Fehérje
15.6g
Szénhidrátok
54.5g
Zsír
621.1g
Víz
203.5g
Koleszterin
3.5g
Rost
7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g ponty191 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g hal58 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
3 kcal
-
6 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
736
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g ponty762 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g hal230 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
12 kcal
-
23 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2938
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
27.9g ponty21 kcal
-
5.6g füstölt szalonna37 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
11.2g hal6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
5.6g paprika1 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
27.9g víz0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
82
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 621.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1556 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 979 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 616 micro
Összesen
736
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 182.1 g
Zsír
-
Összesen 218.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5274.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 3438 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 2484.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 6226 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 402 micro
-
β-karotin 3915 micro
-
β-crypt 509 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2464 micro
Összesen
2938
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 216 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
82
kcal
Elkészítés
- Az apró csíkokra vágott füstölt szalonnát egy nagyobb edényben lepirítjuk, hogy a belőle kisülő zsírt tudjuk használni a továbbiakban.
- A pirított szalonnára jöhet az apró kockára vágott hagyma, amire rakjuk rá a halaprólékot, és keverjük össze.
- Erre jöhet az apróra vágott fokhagyma, a kockára vágott paradicsom és a paprikák.
- Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd szórjuk meg fűszerpaprikával az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje rendesen.
- Forraljuk fel, majd vegyük a tűzet alacsonyra, és így 2 órán át főzzük.
- Utána egy tésztaszűrő segítségével szűrjük le a levest, majd a sűrűjét kissé passzírozzuk át.
- Öntsük vissza a leszűrt levet az edénybe, és facsarjunk rá egy citrom levét, majd helyezzük a halszeleteket is a levesbe, és főzzük még 10 percig az egészet, míg a halak megfőnek.
- Közben a tejfölt keverjük ki liszttel, és adjunk hozzá a halászlé levéből is, majd lassan csorgassuk bele a levesbe, és keverjük jól el.
- Tálalásnál helyezzünk ki citromgerezdeket és tejfölt is, ha valaki még szeretne rakni a halászlevébe.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 130 perc
A halászlének van egy sokadik alternatívája, amiben nem a tészta vagy a passzírozás a lényeg, hanem, hogy citrommal és tejföllel, korhely módra készítjük el. A bajai és szegedi verziók mellett ez is tökéletesen megfér, sőt igazából mindenképp érdemes kipróbálni!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!