r
Nosalty Logó

Konyakmeggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Konyakmeggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2170 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 6738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kakaós tésztához

  1. A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Két gombócra osztjuk, és 30x30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
  3. Kimargarinozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
  4. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
  5. Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
  6. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük , sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
  7. A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletessen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
  8. A csokimázhoz a két tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, és belekeverjük a kakaót, illetve a puha vajat . Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.
  9. 1 napig állni hagyjuk , hogy megpuhuljon a felső és alsó tésztánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 44832
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Ajánló

Az eredeti receptben a piskóta 6 tojásból készül, de én lecsökkentettem 4-re, mert sok volt bele. Ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor elég a 165 °C sütési hőmérséklet! Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha márciusi számában találtam ezt  a receptet. Jungreisz Györgyné küldte be az eredetit. Köszi neki érte!

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...