r
Nosalty Logó

Köménymagos csirkemellfasírt salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Köménymagos csirkemellfasírt salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 2617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    824 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    3369 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3724 micro
Összesen 2617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A csirkemellet előre ledaráljuk, és hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Borsozzuk, sózzuk, egy tojást hozzákeverünk, petrezselyemzöldjét aprítunk bele, majd hozzáadunk 1 kávéskanál köménymagot.
  2. Kis golyókat formázunk a masszából, és meghempergetjük egy kis zsemlemorzsában. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és egy kevés olajjal megkenünk. Erre helyezzük a fasírtokat, és kb. 15-20 percig sütjük őket (kb. 10 perc után átfordítjuk a másik oldalukra).
  3. Közben salátát készítünk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés citromlébe áztatjuk, hogy picit a csípősségéből veszítsen. Apróra vágjuk a kaprot, a petrezselymet és az előkészített zöldségeket. Ízesítjük kevés sóval, ecettel, és kevés olívaolajat öntünk rá.
  4. Az öntet nagyon egyszerű: joghurt, só, bors, kapor és apróra vágott petrezselyem.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 793
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nehéz ételek után kell egy kis saláta. Ezt a fasírt receptet valahol láttam, de gondoltam felturbózom egy kis köménymaggal.

Hozzávalók

A fasírthoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...