Komáromi Jókai palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horváth László
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
30g kolbász136 kcal
-
167 kcal
-
102 kcal
-
60g lilahagyma22 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
55g habtejszín161 kcal
-
133g tejföl264 kcal
Palacsinta
-
50g finomliszt182 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
67g szódavíz0 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1106
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
180g kolbász814 kcal
-
500g füstölt sertéscsülök1000 kcal
-
611 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
330g habtejszín964 kcal
-
800g tejföl1584 kcal
Palacsinta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g szódavíz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6621
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
4.9g kolbász22 kcal
-
13.6g füstölt sertéscsülök27 kcal
-
17.7g paradicsomos babkonzerv17 kcal
-
9.8g lilahagyma4 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g szójaszósz0 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
21.8g tejföl43 kcal
Palacsinta
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
10.9g szódavíz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
181
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2722.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 397.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 554 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1106
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 237.5 g
Zsír
-
Összesen 442.5 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16335.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 1490 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 2943 mg
-
Nátrium 11042 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.8 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2385.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2155 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1121 mg
-
Retinol - A vitamin: 2082 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 824 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3322 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
6621
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 91 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
65 dkg paradicsomos babkonzerv
-
36 dkg lilahagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3.3 dl habtejszín
-
80 dkg tejföl
Palacsinta
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
Töltelék
- A kolbászt hosszában félbe, majd negyedekre, majd azt cikkekre vágjuk és kevés zsiradékon (étolaj) pirítjuk addig, amíg a zsírját ki nem engedi. Majd kivesszük és hűlni hagyjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, besózzuk és egy késsel krémesre törjük. A főtt-füstölt csülköt apróra vágjuk, pár szeletet a tálaláshoz félreteszünk.
- A kolbászos forró zsíron az összevágott főtt-füstölt csülköt addig sütjük, amíg pörzsanyag nem keletkezik. Ha lepirult, kivesszük. A fennmaradt zsiradékhoz kevés vizet adunk, hogy a keletkezett pörzsanyagot feloldjuk, majd zsírjára pirítjuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát. Ha kell kevés zsiradékot adunk hozzá és karamellizáljuk. A kész, karamellizált hagymát kivesszük és egy kis részét félretesszük.
- Ugyanabba az edénybe beletesszük a babot, majd megfűszerezzük egy kis borssal és párolni kezdjük, ügyelve a folyadéktartalmára. Hozzáadjuk a kolbász felét és a sült csülköt, majd addig hőkezeljük, míg a leve elforr.
- Egy kis balzsamecettel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor kész, összeturmixoljuk. A maradék kolbászból morzsát készítünk egy kutter segítségével. A tejfölt egy kis sóval és tejszínnel habosra keverjük.
- A félretett csülköt vagy tarját kisütjük.
- A palacsintatésztát egy kanál babpürével megkenjük és a kolbászmorzsával megszórjuk. A tészta négy szélét felhajtjuk és feltekerjük. A tésztát négy részre vágjuk. A tányért „megkenjük” a tejfölös krémmel.
- A négy darabot felállítva kitálaljuk és a tetejére egy-egy vékony szelet sült tarját helyezünk, mellé kis hagymahalmot teszünk és az egészet megszórjuk a kolbászmorzsával. Azonnal fogyasztható, hűtés esetén 24 óra.
Palacsinta
- A palacsintatésztához egy edénybe tesszük a lisztet, a tojást, a szódavizet és egy csipet sót. A hozzávalókat összekeverjük. Zsiradékkal kikent palacsintasütőben kb. 22 cm átmérőjű palacsintákat sütünk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3744
- Feltöltés dátuma: 2023. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Horváth László
1 recept