r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dr. Nicole
Kolozsvári rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13125.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    9711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2974 micro
Összesen 4383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát egy kis borsikafűvel meghintve, vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ez körülbelül 20 perc.
  2. Mindeközben a rizst egy kevéske olajon megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük, megsózzuk és megfőzzük. Ezt is leszűrjük. Kb. 15 perc.
  3. A szalonnát apróra vágjuk, felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítjuk.
  4. Jöhet a kolbász (valaki külön pirítja a kolbászt és a húst, én egyben szoktam csinálni), majd a darált hús. Só, bors, kicsi piros paprika és a majoránna. Ezt is készre sütjük ~ 25 perc. Amikor kész, beleforgatjuk a megfőtt rizst és jó alaposan összekeverjük.
  5. Egy jénait vagy tepsit kikenünk a zsírral, és rárétegezzük a káposzta 1/3 részét, avagy felét (a tepsi méretétől függően). Erre jöhet a rizses hús és a tejföl. Ezután ismét káposzta, hús, káposzta és a tetejére jó sok tejföl.
  6. 200 °C-os sütőben 25 percig lefedve sütjük, majd 20 percig fólia nélkül felpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 14569
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári rakott káposzta
Dr. Nicole 35 recept

Mindig is szerettem volna megtanulni jól elkészíteni ezt az ételt. Többféle receptet hallottam, olvastam, kipróbáltam már. Nekünk ez jött be. Nagyon szeretjük, főleg téli időkben. Én karácsonykor is ezt készítettem töltött káposzta helyett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...