r
Nosalty Logó

Kollégista spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kollégista spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3166 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 791 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1227 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3166 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1706 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát megfőzzük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált hús konzervet, a konzervdobozt ne dobjuk ki!
  4. Pár perc elteltével, mikor a konzerv hús már eléggé szétesett, a hús konzerv dobozát kb. 2/3-ig töltjük vízzel, és ezt a hagymás-húsos keverékre öntjük
  5. Némi kevergetés után, ha a víz összemelegedett a hússalés a hagymával, beleöntjük a paradicsompüré konzervet.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, teszünk bele bazsalikomot, oregánót (én egy kis cukrot is szoktam, de ez ízlés dolga).
  7. Néha megkeverve addig főzzük, amíg forrni kezd, vagy ha hígnak találjuk, kicsit tovább
  8. A kész szószt a megfőtt tésztára öntjük,sajtot reszelünk rá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 29913
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kollégiumban az ember igyekszik minél egyszerűbb, és ami még fontosabb, minél olcsóbb ételeket főzni. Így született ez a recept, ha szerencséje van az embernek, akár a szomszéd szobákból is összekoldulhatók a hozzávalók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...