r
Nosalty Logó

Kolbászos-zelleres krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Kolbászos-zelleres krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    2048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12426 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 1236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent megtisztítunk.
  2. Azöldségeket felkarikázzuk, a zellertszeletben hagyjuk (ha szeretjük, ezt is felkockázzuk - ha szeletben hagyjuk, a végén ki tudjuk venni),a krumplit felkockázzuk, a kolbászt is vastagkarikára vágjuk.
  3. A paprikát, paradicsomot egészben hagyjuk, csak bevágjuk. Ízlés szerint csípős paprikát is használhatunk.
  4. A zöldségzöldeket finomra vágjuk.
  5. A zsíron megfuttatjuk a répát, zöldséget, zellert, majd rádobjuk a kolbászt is. Kevergetjük, míg a zsír szépen elszíneződik.
  6. Kanál liszttel meghintjük, összepirítjuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, a zöldségzöldekkel, és felöntjük vízzel. Mindent alaposan elkeverünk.
  7. Most beletesszük a krumplit, a paprikát, paradicsomot és még annyi vizet, hogy jó sűrű maradjon (kb. 1,5 l víz kell hozzá). Sózzuk, borsozzuk.
  8. Felforraljuk, de vigyázzunk, mert felhabzik, és kifuthat. Kis lángra vesszük és fedő alatt készre főzzük.
  9. Ha kész, tejfölt is keverhetünk bele, de ezt beletehetjük a tányéron is.
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8492
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-zelleres krumplileves
koszider 90 recept

Nálam ez a magyaros krumplileves. Sűrű, kiadós, lehetőség szerint csípős, a kolbásztól füstös, a zellertől meg illatos. Sose tudom eldönteni, hogy akarok-e bele tejfölt vagy inkább natúr falom fel - így is, úgy is jó. Kiválóan alkalmas a szikkadt kolbász (kolbászvégek!) hasznosítására.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...