Kolbászos-sonkás csónak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
30g kefir18 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
71 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
-
35g tejföl69 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
25g sonkás szalámi43 kcal
A tetejére
-
50g sajt176 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
1213
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
120g kefir73 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
140g tejföl277 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
100g sonkás szalámi170 kcal
A tetejére
-
200g sajt704 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
4853
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
37.5g finomliszt136 kcal
-
6.4g kefir4 kcal
-
16.1g burgonya9 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
7.5g tejföl15 kcal
-
5.4g kolbász24 kcal
-
5.4g sonkás szalámi9 kcal
A tetejére
-
10.7g sajt38 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
Összesen
259
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2691.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 1549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 151.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1213
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.4 g
Zsír
-
Összesen 186.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10765 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1869 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 2071 mg
-
Nátrium 6194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 605.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 912 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 902 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
4853
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
8 ek kefir
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 dl tej
-
5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
7 ek tejföl
-
10 dkg kolbász
-
10 dkg sonkás szalámi
A tetejére
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A burgonyákat héjában főzzük meg, majd törjük össze.
- A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral.
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a duplájára. Amíg kel, daraboljuk fel a kolbászt és a sonkát.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vagdossunk téglalap alakokat belőle.
- A rövidebb oldal szélétől 2 cm-re rákenjük a tejfölt, rászórunk a sonkából, kolbászból, majd az üresen maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, hogy befedje, kicsit az alul lévő tészta alá hajtsuk a felsőt.
- Sütőpapíros tepsibe pakoljuk ne túl szorosan. Éles késsel a közepére nyílást vágunk úgy, hogy a szélein 1-2 cm azért maradjon. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk a bevágásokat.
- Begyújtjuk a sütőt és toljuk be a tésztánkat, süssük meg. (15-18 db lesz ebből a mennyiségből.)
A töltelékhez
- Keverjük össze a három hozzávalót.
A tetejére
- Kenjük a tésztát át a tojássárgájával. Sajtot reszeljük le.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14885
- Feltöltés dátuma: 2011. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Ha van egy leves, amellé kiváló második fogásnak, de reggelire is kitűnő. Én sok sajtot szoktam rátenni, ja és füstölt sajttal finomabb! Legutóbb tejfölösen készítettem, csak sajttal töltöttem meg... hamar elfogyott!:-)))