r
Nosalty Logó

Kolbászos-sonkás csónak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kolbászos-sonkás csónak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10765 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    6194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 4853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyákat héjában főzzük meg, majd törjük össze.
  2. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral.
  3. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a duplájára. Amíg kel, daraboljuk fel a kolbászt és a sonkát.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vagdossunk téglalap alakokat belőle.
  5. A rövidebb oldal szélétől 2 cm-re rákenjük a tejfölt, rászórunk a sonkából, kolbászból, majd az üresen maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, hogy befedje, kicsit az alul lévő tészta alá hajtsuk a felsőt.
  6. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk ne túl szorosan. Éles késsel a közepére nyílást vágunk úgy, hogy a szélein 1-2 cm azért maradjon. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk a bevágásokat.
  7. Begyújtjuk a sütőt és toljuk be a tésztánkat, süssük meg. (15-18 db lesz ebből a mennyiségből.)

A töltelékhez

  1. Keverjük össze a három hozzávalót.

A tetejére

  1. Kenjük a tésztát át a tojássárgájával. Sajtot reszeljük le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14885
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van egy leves, amellé kiváló második fogásnak, de reggelire is kitűnő. Én sok sajtot szoktam rátenni, ja és füstölt sajttal finomabb! Legutóbb tejfölösen készítettem, csak sajttal töltöttem meg... hamar elfogyott!:-)))  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...