Kolbászos-brokkolis tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
777
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3110
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 448 micro
Összesen
777
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.5 g
Zsír
-
Összesen 122.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7453.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 1204 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1948 mg
-
Nátrium 3549 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 256.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1161 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1793 micro
Összesen
3110
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szabadítsuk meg a kolbászt a héjától, a brokkolit a szárától, leveleitől és mossuk meg folyó víz alatt. Vágjuk fel a brokkolit rózsáira, lehetőleg egyforma darabokra.
- Forralunk vizet és főzzük meg benne a brokkolit úgy, hogy sót és csipetnyi sütőport adtunk a főzővízhez, így a rózsák megőrzik szép zöld színüket. Forráspont után 4-5 percig főzzük. Egy kés segítségével ellenőrizzük, hogy elég puhák-e már, majd hideg vízben gyorsan öblítsük le a brokkolirózsákat.
- Közepes hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, mikor aranybarnára sül, adjuk hozzá a szardíniát, megmosva és kifilézve. Forgassuk össze és adjuk hozzá a kolbászt, süssük 15 percig, foyamatosan kevergetve.
- Adjuk hozzá a sót és a borsot, mehet bele a brokkoli is. Főzzük pár percig, majd dobjunk kevés chilipaprikát és húzzuk le a tűzről. Ezalatt főzzük meg a tésztát is, szűrjük le és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk forrón.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3930
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
A sertéshús az egyik legnépszerűbb Olaszországban, szalámit, kolbászt már ősidők óta készítenek belőle. A marhahúsnál sokkal olcsóbb, de nem csak ennek köszönheti népszerűségét, hanem a rengeteg finom, tradicionális terméknek is, melyeket sertéshúsból készítenek. www.barilla.hu