r
Nosalty Logó

Kolbászos-brokkolis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Kolbászos-brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3110 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 777 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7453.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1161 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 3110 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szabadítsuk meg a kolbászt a héjától, a brokkolit a szárától, leveleitől és mossuk meg folyó víz alatt. Vágjuk fel a brokkolit rózsáira, lehetőleg egyforma darabokra.
  2. Forralunk vizet és főzzük meg benne a brokkolit úgy, hogy sót és csipetnyi sütőport adtunk a főzővízhez, így a rózsák megőrzik szép zöld színüket. Forráspont után 4-5 percig főzzük. Egy kés segítségével ellenőrizzük, hogy elég puhák-e már, majd hideg vízben gyorsan öblítsük le a brokkolirózsákat.
  3. Közepes hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, mikor aranybarnára sül, adjuk hozzá a szardíniát, megmosva és kifilézve. Forgassuk össze és adjuk hozzá a kolbászt, süssük 15 percig, foyamatosan kevergetve.
  4. Adjuk hozzá a sót és a borsot, mehet bele a brokkoli is. Főzzük pár percig, majd dobjunk kevés chilipaprikát és húzzuk le a tűzről. Ezalatt főzzük meg a tésztát is, szűrjük le és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk forrón.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3930
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-brokkolis tészta
Barilla 60 recept

A sertéshús az egyik legnépszerűbb Olaszországban, szalámit, kolbászt már ősidők óta készítenek belőle. A marhahúsnál sokkal olcsóbb, de nem csak ennek köszönheti népszerűségét, hanem a rengeteg finom, tradicionális terméknek is, melyeket sertéshúsból készítenek.  www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...