r
Nosalty Logó

Kolbászkrémes hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászkrémes hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Összesen 445 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Összesen 3549 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 445 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10904.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    8590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 3549 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Elkészítés

Krémhez

  1. A kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk.
  2. A következő lépés a tészta elkészítése. A liszteket rakjuk egy tálba és keverjük össze a sóval, és ha használunk ilyet, a sikérrel. Ezután mehetnek hozzá a szoba-hőmérsékletű nedves hozzávalók és a langyos, cukros tejben kissé felfuttatott élesztő. Keverjük össze, csináljunk belőle cipót és lisztezett felületen dagasszuk kb. 10 percig. Ezután rakjuk enyhén kiolajozott tálba és egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  3. Szedjük ketté a tésztánkat. Nyújtsuk külön-külön 1-2 cm vastagra és töltsük meg a kolbászkrémmel. Majd tekerjük fel őket hengerekbe.
  4. Amint elkészültek a hengerek pihentessük újabb 20 percet (vagy egy éjszakát a hideg hűtőben), sütés előtt vágjunk trapézokat, kenjük le az enyhén felvert egész tojással, szórjuk meg a kétféle szezámmaggal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4528
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vajdaságban elterjedt, töltött pogácsa fajta. A töltelékek variálhatóak, én ezenkívül készítettem már sajtkrémes-bazsalikomos és pesto-s változatban is... egy bizonyos, mindenféle töltelékkel, langyosan, szinte abbahagyhatatlan! :)

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...