Kolbászkrémes hajtovány
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
-
25g parasztkolbász113 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
6g lilahagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1g szezámmag5 kcal
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
4 kcal
-
38g tej21 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
47 kcal
Szóráshoz
Összesen
445
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
-
200g parasztkolbász904 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
29 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Szóráshoz
Összesen
3549
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
-
14.6g parasztkolbász66 kcal
-
8.8g főtt tojás14 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
Tésztához
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.1g porcukor1 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
Szóráshoz
Összesen
259
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
445
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.7 g
Zsír
-
Összesen 178.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1023 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10904.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 8590 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 329.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
3549
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
2 db főtt tojás
-
0.5 közepes db lilahagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tejföl
-
1 db tojás
Tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
1 db tojás
-
1 teáskanál porcukor
-
1 tasak instant élesztő
-
1 ek tejföl
-
0.5 dl napraforgó olaj
Szóráshoz
-
1 db tojás
Elkészítés
Krémhez
- A kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk.
- A következő lépés a tészta elkészítése. A liszteket rakjuk egy tálba és keverjük össze a sóval, és ha használunk ilyet, a sikérrel. Ezután mehetnek hozzá a szoba-hőmérsékletű nedves hozzávalók és a langyos, cukros tejben kissé felfuttatott élesztő. Keverjük össze, csináljunk belőle cipót és lisztezett felületen dagasszuk kb. 10 percig. Ezután rakjuk enyhén kiolajozott tálba és egy óra alatt kelesszük a duplájára.
- Szedjük ketté a tésztánkat. Nyújtsuk külön-külön 1-2 cm vastagra és töltsük meg a kolbászkrémmel. Majd tekerjük fel őket hengerekbe.
- Amint elkészültek a hengerek pihentessük újabb 20 percet (vagy egy éjszakát a hideg hűtőben), sütés előtt vágjunk trapézokat, kenjük le az enyhén felvert egész tojással, szórjuk meg a kétféle szezámmaggal.
- 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4528
- Feltöltés dátuma: 2015. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A vajdaságban elterjedt, töltött pogácsa fajta. A töltelékek variálhatóak, én ezenkívül készítettem már sajtkrémes-bazsalikomos és pesto-s változatban is... egy bizonyos, mindenféle töltelékkel, langyosan, szinte abbahagyhatatlan! :)