Kolbászhússal és sajttal töltött sertésrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
50g sertéscomb91 kcal
-
88g sertésdagadó410 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
14 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
839
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
350g sertésdagadó1642 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
200g kelkáposzta levél54 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3353
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
17.9g sertéscomb33 kcal
-
31.3g sertésdagadó147 kcal
-
8.9g sajt31 kcal
-
17.9g kelkáposzta levél5 kcal
-
17.9g bacon70 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
299
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 159.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
839
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 141 g
Zsír
-
Összesen 301.6 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4850.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 797 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 2446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 637.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 2276 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1156 micro
Összesen
3353
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db kelkáposzta levél
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hússzeleteket alaposan klopfoljuk ki, kb. 2-3 mm vastagságúra, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket félre.
- A kelkáposztaleveleket lobogó sós vízben főzzük kb. 5 percig, amíg megpuhulnak.
- Közben készítsük el a kolbászhúst: a só kb. 1,5%, a feketebors, illetve a kömény kb. 0,5% a húsmennyiség függvényében. Fűszerezzük be a húst, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tojást és a zúzott fokhagymát is, majd alaposan keverjük össze.
- Ha kész, osszuk két részre, és nyomkodjuk bele a batonokra (hasábokra) vágott sajtot. Ezután fólia segítségével alakítsuk henger alakúra a kolbászhúst. (Fontos, hogy a hengerek olyan hosszúak legyenek, mint a hússzeletek hosszanti irányban.)
- A megpárolt, kihűtött kelkáposztaleveleket fektessük a hússzeletekre, majd helyezzük rá a kolbászhúsos hengereket hosszanti irányban, máskülönben túlságosan vastag lesz a rolád. Ezt követően egyszerűen hajtsuk rá a hús széleit, majd a baconszeletekkel szorosan tekerjük körbe, hogy a húst teljesen befedjék, meggátolva ezáltal annak szétnyílását is a sütéskor.
- Kevés zsíradékot tegyünk egy sütőtepsibe, fektessük bele a roládokat, majd alufóliával fedjük le, és előmelegített sütőbe tegyük be 40 percre. Az idő leteltével a fóliát távolítsuk el, majd süssük még 20-25 percig, ameddig a bacon szép piros lesz a roládokon.
- Tálaláskor szeleteljük fel a roládokat.
- Sütés hőfoka: 195 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6897
- Feltöltés dátuma: 2010. december 23.
Ajánló
Köretként jázmin rizst és római salátát adtam mellé, dijoni mustáros citromos vinagrettel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Egy marhahúsos receptet olvastam, amihez szintén használtak kelkáposztaleveleket, valamint kolbászt is. Ez a változat a saját elgondolásom szerinti egyfajta átértelmezése, annak a verziónak.