r
Nosalty Logó

Kókuszos zabfalatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos zabfalatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3664.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 3685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a vajjal (kicsit meg lehet melegíteni, hogy puha legyen, de ne folyjon),ésa tojással. (Én habverővel kevertem, így homogén lesz)
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a zabpelyhet lehetőleg daráljuk le, vagy csak nagyon aprószemű zabkorpát használjunk, ha valakinek van ideje, a kókuszreszeléket is le lehet, így szebbek lesznek a kekszek), és tésztát gyúrunk belőle. Közben gyakran liszteszhetjük a kezünket, mert elég ragadós tészta, nem kell tőle megijedni, csak kicsit tovább kell gyúrni, hogy szép szilárd legyen.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk, 1 órát pihentetjük (én egy éjszakáig szoktam a hűtőben).
  4. A tésztát deszkán vékonyra nyújtjuk egy kis liszt segítségével (hogy ne tapadjon a nyújtófára), kb. 5 mm vastag karikákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírra teszünk (a vajazás nekem jobban bevált), 1-1,5 cm távolságokat azért hagyjunk ki közöttük!
  5. Sütőben addig sütjük őket, amíg a szélük aranybarna nem lesz (ne tűpróbával nézzétek az állagát, mert akkor lesz ropogós, ha kihűlt pár perc alatt.Tehát csak a színét nézzétek (én az első adagomat a tűpróba miatt égettem oda). Nekem, ha jól emlékszem 10-15 perc alatt sültek meg, de ez sok mindentől függ, érdemes résen lenni a sütő mellett!(:
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11017
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Ajánló

A tésztába érdemes egy másik, kisebb szaggatóval egy kis mintát nyomni (éppencsak belenyomni), a képen pl. virág van rajta. Sokáig eláll, tejjel a legfinibb!(:

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a Győri Édes Zabfalatokat, és most már itthon is el tudom készíteni, a családom nagy kedvence is lett. Különböző receptek alapján állítottam össze a sajátomat, figyelve az ilyen zabkekszek leggyakoribb hibáinak kikerülésére, mint például, hogy ne folyjon szét, ne töredezzen, ne ragadjon oda. Igyekeztem pontos útmutatót írni, hogy kevésbé tapasztaltak is el tudják készíteni. A zabpehely miatt egészséges, az egyetlen hibája, hogy nem lehet abbahagyni!(:

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...