Kókuszos zabfalatok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
922
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
3685
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
922
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 228.3 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3664.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1830 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 1178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
3685
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
459
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukrot kikeverjük a vajjal (kicsit meg lehet melegíteni, hogy puha legyen, de ne folyjon),ésa tojással. (Én habverővel kevertem, így homogén lesz)
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a zabpelyhet lehetőleg daráljuk le, vagy csak nagyon aprószemű zabkorpát használjunk, ha valakinek van ideje, a kókuszreszeléket is le lehet, így szebbek lesznek a kekszek), és tésztát gyúrunk belőle. Közben gyakran liszteszhetjük a kezünket, mert elég ragadós tészta, nem kell tőle megijedni, csak kicsit tovább kell gyúrni, hogy szép szilárd legyen.
- A tésztát folpackba csomagoljuk, 1 órát pihentetjük (én egy éjszakáig szoktam a hűtőben).
- A tésztát deszkán vékonyra nyújtjuk egy kis liszt segítségével (hogy ne tapadjon a nyújtófára), kb. 5 mm vastag karikákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírra teszünk (a vajazás nekem jobban bevált), 1-1,5 cm távolságokat azért hagyjunk ki közöttük!
- Sütőben addig sütjük őket, amíg a szélük aranybarna nem lesz (ne tűpróbával nézzétek az állagát, mert akkor lesz ropogós, ha kihűlt pár perc alatt.Tehát csak a színét nézzétek (én az első adagomat a tűpróba miatt égettem oda). Nekem, ha jól emlékszem 10-15 perc alatt sültek meg, de ez sok mindentől függ, érdemes résen lenni a sütő mellett!(:
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11040
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Ajánló
A tésztába érdemes egy másik, kisebb szaggatóval egy kis mintát nyomni (éppencsak belenyomni), a képen pl. virág van rajta. Sokáig eláll, tejjel a legfinibb!(:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a Győri Édes Zabfalatokat, és most már itthon is el tudom készíteni, a családom nagy kedvence is lett. Különböző receptek alapján állítottam össze a sajátomat, figyelve az ilyen zabkekszek leggyakoribb hibáinak kikerülésére, mint például, hogy ne folyjon szét, ne töredezzen, ne ragadjon oda. Igyekeztem pontos útmutatót írni, hogy kevésbé tapasztaltak is el tudják készíteni. A zabpehely miatt egészséges, az egyetlen hibája, hogy nem lehet abbahagyni!(: