r
Nosalty Logó

Kókuszos torta Róka a fazékban konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Kókuszos torta Róka a fazékban konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 1225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 9806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    666.2 g
  • Telített zsírsav
    385 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8102.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    886 mg
  • Foszfor
    3167 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 9806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalók alapján ne ítélj elsőre, tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. A tészta összeállításához mindössze 20 percre van szükséged! Nézd…
  2. Vegyünk egy nagyobb tálat, és szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, és keverjük el a sóval egyetemben.
  3. Ha ezzel megvolnánk, készítsük elő a kézi habverőt, ha van konyhai gépünk, az még jobb, mert így nem fárad el a kezünk :) A tálba tegyük bele a puha vajat és a cukrot, majd keverjük 5-6 percig közepes fokozaton, míg jól elvegyülnek.
  4. Ezután jöhetnek a tojások szépen sorban, és keverjük őket is a vajjal úgy 6-7 percig. Ha már szép egynemű a masszánk, a következő hozzávalók is bátran ugorhatnak a tálba egymás után: tej, kókusztej és a mandula a kókuszreszelékkel karöltve.
  5. Utolsó lépésként a már előzőleg elkevert lisztet vegyítsük a tésztához, és alaposan keverjük el! A 22-23 cm tortát előmelegített sütőben süssük 165°C-on kb. 70 percig (tűpróbáig!)
  6. Míg a tésztánk sül, mielőtt pihennénk egyet, még gyorsan készítsük el a mázat, amit majd az elkészült tortára fogunk csurgatni, miután hagytuk állni 10 percet.

A mázhoz

  1. Annak érdekében, hogy jól megszívhassa magát a mázzal a torta, kicsit szurkáljuk meg fogpiszkálóval! Tehát a mázhoz csupán el kell kevernünk a hozzávalókat egy tálban, és más dolgunk nincs is vele. :)

A krémhez

  1. Első lépésként a kókusztejet verjük habbá, majd egy külön tálban keverjük ki a mascarponet a cukorral, a citrusok héjával és levével, valamint a limoncelloval. Majd ezt a keveréket óvatosan keverjük a kókuszhabhoz!
  2. Rakjuk félre!… Aztán a kókuszreszeléket pirítsuk át kissé, hogy szép színe és intenzívebb illata legyen... :) Végül nincs más dolgunk, vágjuk ketté-hárommá a tortát, és töltsük meg a krémmel.

Díszítéshez

  1. Visszatérve a krémhez a tortát is vonjuk be vele, és utolsó mozzanatként szórjuk meg bőven a színes kókuszreszelékkel a kicsikét.
  2. Tálalásig pihentesd hűvös helyen. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22-23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1152
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka a fazékban 12 recept

Igaz ami igaz, a hétvégén úgy voltam, hogy kicsit pihenek és szüneteltetem a sütést, mivel a múlt hétvégi projektemre nem voltam túl büszke… vendégváró szeletet szerettem volna készíteni, de nem lett túl tökéletes a végeredmény sajnos. A történtek ellenére mégis nekiálltam sütni, több okom is volt rá: a hűtőmben ott lapult egy fél doboz kókusztejkonzerv, amit fel kellett használnom, mert nem szerettem volna kidobni. Emellett már napok óta nézegetek recepteket a Pinteresten, ahol minden második Pin-en kókuszos finomságok kelletik magukat, és akadt egy, ami annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy napi szinten elolvastam, és fejben már el is készítettem! Mostanában nagy divat lett a kókuszos édesség, én is sok receptbe belebotlottam az interneten, ezért nem volt más választásom, meg kellett alkotnom a saját kókuszos álmomat. Mennyei az ízek harmóniája, próbáld ki!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...