r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kókuszos szelet helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    387.6 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3558 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2345 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 6600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral együtt jó habosra felverjük.
  2. Hozzáadjuk a kókuszt, a lisztet és a sütőport.
  3. Óvatosan összedolgozzuk, majd kivajazott tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Kihűlve megkenjük pikáns lekvárral.
  5. Elkészítjük a kávét, langyosan belemártjuk egyenként a babapiskótákat, és szépen sorban egymás mellé rakjuk.
  6. Rásimítjuk a krémet, a tetejét meglocsoljuk, vagy teljesen bevonjuk csokimázzal.

Krém

  1. Tejforralóba tesszük a tojássárgákat, és a cukorral együtt sűrűre főzzük.
  2. Kihűlve hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. Rummal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2465
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Ajánló

Az eredeti receptben nem szerepel a babapiskóta és a lekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a sütemény a gyermekeim kedvence. Régen nem sütöttem, így most ezzel kedveskedtem az ünnepekre. Találtam a kamrában még 1 üveg ribizlilekvárt, így kicsit változtattam az eredeti recepten.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...