r
Nosalty Logó

Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
convecteur temporel
Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    779.7 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 8714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először előkészítjüka kapcsos tortaformámat, alulról becsomagoljukalufóliával, és vékonyan kivajazzuk. Bemelegítjüka sütőt 165 fokra.
  2. Ezután egy tálban összetörjüka kekszet jó alaposan, majd a morzsát elkeverjüka kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal. Ezt a masszát szépen belenyomogatjuka tortaformába, és amíg a krémet elkészítjük, hűtőbe rakjuk.
  3. A krémhez kikeverjüka mascarponét a cukorral, majd egyesével hozzáadogatjuka tojásokat és a sárgáját, utána mehet a többi hozzávaló is.
  4. A krémet a kekszes alapon szépen elsimítjuk, majd berakjuka sütőbe.Én légkeverésesen sütöttem, és sokkal hamarabb megsült, mint ami az eredeti receptben meg van adva. Ott 1 óra 25 percet irányoznak elő, de nekem már fél óra után szépen megbarnult a teteje. (Nem baj, ha még kicsit ruganyosabbnak tetszik a massza.)
  5. Megvárjuk, amíg szépen kihűl, majd egy éjszakára megágyazunk neki a hűtőben. Másnap egy éles késsel körbevágjuka szélét, és a kapcsos tortaformából elővarázsoljuka finomságot.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5102
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Friss málna vagy eper, akár lekvár formájában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon
convecteur temporel 9 recept

Anyukámnak most lesz az 50, nekem meg tegnap volt a 25. szülinapom, így holnap lesz egy kisebb családi hejehuja, amire most már mondhatni megszokásból én viszem a tortát. Mindenképpen valami kókuszosat kerestem, mert emlékszem, régen a bounty csoki volt a kedvence, de nem találtam olyan receptet, amire azt mondtam volna: EZAZ! Ellenben van egy sajttortás könyvem (mert az mindenféle formában és változatban jöhet), amiben felfedeztem ezt. Nyaminyami. Még szerencse, hogy ebből az adagból kettő formát, egy nagyobb torta alakút és egy kisebb tepsit meg tudtam tölteni, így a tortaforma mehetett a hűtőbe pihenni, a tepsiből meg kapartuk ki a tányérokra, a még szépre össze nem állt, ám fííííínom, meleg kókuszos finomságot. Nem egy olcsó torta, nem. De Anyuka csak egy van. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...