r
Nosalty Logó

Kókuszos piskótatekercs 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Kókuszos piskótatekercs 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 2925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukor kétharmadát, és tovább verjük, amíg fényes lesz.
  2. A sárgáját krémesre keverjük a maradék cukorral és a likőrrel.
  3. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a habbal felváltva a sárgájába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha megsült, kivesszük papírral együtt a tepsiből, és feltekerjük. Beletekerjük egy konyharuhába, és 2 befőttes gumival rögzítjük, hagyjuk kihűlni.
  5. A töltelékhez a kókusztejet, kevergetve nagyon lassú tűzön, addig melegítjük a cukorral, a keményítővel, a tojássárgájával, amíg éppen elkezd forrni. Félrehúzzuk, belekeverjük a zselatint. Hagyjuk hűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a krémbe forgatjuk.
  7. Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük, és a maradék krémmel díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8458
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Húsvétra készítettem....tartottam a piskótatekercstől, DE ez volt a második eddig, amit nem törtem el. Jó nem lett tökéletesen egyenletesen elkenve a krém, de nagyon igyekeztem vele, hogy egyben maradjon a piskóta. :-) Most próbáltam ki először a konzerv kókusztejet, meg is lepődtem, hogy milyen sűrű volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...