r
Nosalty Logó

Kókuszos mmm

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cat Flower
Kókuszos mmm
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 8132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    648.5 g
  • Telített zsírsav
    404 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3707 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 8132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
  3. A tojások fehérjét felverjük, de mielőtt készen lenne, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, nem túl kemény habbá. Akkor jó, mikor a habverő végén csúcsosodik a hab.
  4. Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd oldalát kivajazzuk, és beszórjuk liszttel. Ezután pedig a formába öntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Két vanília rúd belsejét kikaparjuk, és a magokat belerakjuk a vajba. Hozzáadjuk a krémsajtot és a sűrített tejet.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Majd ezt is hozzáadjuk az eddig elkészített krémhez. Végül a kókuszreszeléket is beleszórjuk, és az egészet összekeverjük.
  3. Felverjük a habtejszínt, és egy pár evőkanálnyit beleteszünk a krémbe, hogy lazább legyen.

Összeállítás

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét vajjal.
  2. A piskótát kettévágjuk. A piskótalapot jó alaposan meglocsoljuk a felolvasztott csokival, rákenjük a krém felét. A krém tetejét ismét meglocsoljuk csokival.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk közben.
  4. Az oldalát kókuszreszelékbe panírozzuk, majd a torta tetejére ráhalmozzuk tetszés szerint a maradék tejszínhabot. Kókuszreszeléket szórunk rá, és a maradék csokoládészószt is rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9004
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cat Flower 5 recept

Ez a torta a páromnak készült. Megkérdeztem tőle, hogy milyen sütit kívánna, mire ő azt felelte: bounty szeletet. Általában nem szeretek receptet követni, így most sem ezt tettem. Néhány sajátosságot azért megőriztem, de kicsit átformálva készítettem el. A sütemény pedig azért kapta ezt a nevet, mert mikor a párom beleharapott az első falatba, csak ennyit tudott mondani, hogy mmm :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...