r
Nosalty Logó

Kókuszos-kávés-mogyorós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-kávés-mogyorós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a muffinformát előkészítjük. (Én nem vajaztam, papírt használtam.)
  2. A vajat, a kétféle cukrot és a tojásokat gépi habverővel kb. 5 percig keverjük.
  3. A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálba összekeverjük.
  4. A cukros masszához hozzáadjuk a kávét, a tejet és a vanília aromát.
  5. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel (ha híg lenne, liszt hozzáadásával lehet javítani az állagán), hozzáadjuk a mogyorót és a kókuszreszeléket.
  6. Belekanalazzuk a formákba, és megsütjük. Nekem 16 db lett ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5749
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Kókuszreszelékkel, porcukorral vagy karamellforgáccsal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muffin eredete: A muffin egy amerikai sütemény, azonban nem amerikai eredetű, hanem egy angol teasütemény (cupcake) reformált verziója – az utóbbit helytelenül “angol muffin”-ra fordítottak le. (Az angol muffin valójában egy lapos, sós zsemle). Az angol cupcake hagyományosan egy tömény, lapos, csésze alakú teasütemény (nevét is innen kapta) – de legfontosabb jellemzője az, hogy a teteje lapos, ugyanis (vajas, tejszínes) krémmel vagy gyümölcshabbal díszítve tálalják. Különleges verziója a fairy cake, amely elsősorban ünnepi alkalmakra készül. A muffin a cupcake lazább változata. Az amerikai muffin a 80-as években alakult ki a kávézási kultúra elterjedésével párhuzamosan. A muffin kevesebb cukorral és tojással készül, több folyadékot tartalmaz, vaj helyett pedig növényi olajat használunk. A teteje nem lapos, hanem púpos (hiszen több benne a sütőpor) – ettől az állaga is lazább, és nem szükséges kalóriadús krémekkel tálalni. Az eredmény egy jellegzetesen gomba alakú sütemény, amely könnyebb és egészségesebb, mint az eredeti cupcake.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...