Kókuszos-kávés-mogyorós muffin
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
17g vaj121 kcal
-
14g cukor56 kcal
-
14g barna cukor55 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g feketekávé1 kcal
-
10g tej6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
62 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
135g vaj968 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
115g barna cukor437 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g feketekávé11 kcal
-
83g tej46 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
75g kókuszreszelék495 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
11.5g vaj83 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
9.8g barna cukor37 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
25.6g finomliszt93 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g feketekávé1 kcal
-
7.1g tej4 kcal
-
0.9g vaníliaaroma0 kcal
-
8.5g földimogyoró48 kcal
-
6.4g kókuszreszelék42 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 221.2 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2942 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.2 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1078 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 1061 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
-
135 g vaj
-
0.5 bögre barna cukor
-
2 db tojás
-
2 bögre finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
125 ml feketekávé
-
83 ml tej
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
75 g kókuszreszelék
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük, a muffinformát előkészítjük. (Én nem vajaztam, papírt használtam.)
- A vajat, a kétféle cukrot és a tojásokat gépi habverővel kb. 5 percig keverjük.
- A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálba összekeverjük.
- A cukros masszához hozzáadjuk a kávét, a tejet és a vanília aromát.
- Összedolgozzuk a lisztes keverékkel (ha híg lenne, liszt hozzáadásával lehet javítani az állagán), hozzáadjuk a mogyorót és a kókuszreszeléket.
- Belekanalazzuk a formákba, és megsütjük. Nekem 16 db lett ebből a mennyiségből.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5749
- Feltöltés dátuma: 2011. április 29.
Ajánló
Kókuszreszelékkel, porcukorral vagy karamellforgáccsal díszíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Muffin eredete: A muffin egy amerikai sütemény, azonban nem amerikai eredetű, hanem egy angol teasütemény (cupcake) reformált verziója – az utóbbit helytelenül “angol muffin”-ra fordítottak le. (Az angol muffin valójában egy lapos, sós zsemle). Az angol cupcake hagyományosan egy tömény, lapos, csésze alakú teasütemény (nevét is innen kapta) – de legfontosabb jellemzője az, hogy a teteje lapos, ugyanis (vajas, tejszínes) krémmel vagy gyümölcshabbal díszítve tálalják. Különleges verziója a fairy cake, amely elsősorban ünnepi alkalmakra készül. A muffin a cupcake lazább változata. Az amerikai muffin a 80-as években alakult ki a kávézási kultúra elterjedésével párhuzamosan. A muffin kevesebb cukorral és tojással készül, több folyadékot tartalmaz, vaj helyett pedig növényi olajat használunk. A teteje nem lapos, hanem púpos (hiszen több benne a sütőpor) – ettől az állaga is lazább, és nem szükséges kalóriadús krémekkel tálalni. Az eredmény egy jellegzetesen gomba alakú sütemény, amely könnyebb és egészségesebb, mint az eredeti cupcake.