r
Nosalty Logó

Kókuszos habtekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Kókuszos habtekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szóráshoz

Összesen 1320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szóráshoz

Összesen 5276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szóráshoz

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.7 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 5276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe a szalalkálit felfuttatjuk, a margarint a lisztel elmorzsoljuk, a liszthez adjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk.
  2. 3 egyforma részre osztjuk.
  3. Az 5 tojásfehérjét gőz fölött félkeményre verjük, beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, citromlevét és tovább verjük, hogy kemény legyen.
  4. A tésztákat 3-4 mm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a habbal és megszórjuk kókusszal. Feltekerjük és kb. 2 cm-es karikákat vágunk.
  5. A tepsibe sütöpapírt teszünk és a vágott rész kerüljön alulra.
  6. 180 fokos sütőben sütjük, a hab kívül roppanós lesz, belül lágyan omlós.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8729
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

A megmaradt tojásfehérjék hasznos felhasználása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos habtekercs
Hoprik ferencné 55 recept

Ezt a receptet anyukámtól tanultam. Mindig nagy sikere van. Csak az a baj, hogy ritkán van 5 tojásfehérjém megmaradva. Ha csörögét sütök, akkor másnap biztos habtekercs készül, mert ahhoz pont 5 tojássárgát használok. Én nem szeretem a kókuszos dolgokat, ezért az első tésztát nem szoktam megszórni kókusszal, de nem sok szokott abból sem nekem maradni, mert így is nagyon finom. Igazán nem is bánom, mert legalább nem én hízok.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...